Actualitate

Aerul condiţionat: avantaje şi dezavantaje. Cum îţi afectează sănătatea?

 2. Controlul umidităţii

Aerul condiţionat reglează şi umiditatea din aer, înlăturând disconfortul provocat de un aer prea umed şi prea cald.

3. Nivelul optim de zgomot

Aparatele de aer condiţionat sunt, în general, silenţioase. În plus, deoarece ele funcţionează cu ferestrele casei închise, permit o izolare fonică plăcută a locuinţei, astfel că gălăgia de afară încetează să mai fie o problemă.

4. Izolarea locuinţei de insecte şi alergeni

Casa ta cu aer condiţionat va avea ferestrele închise în timpul zilei, ceea ce înseamnă că insectele sau alergenii nu mai pătrund înăuntru.

Condiţia unui aer de calitate rămâne, totuşi, curăţarea frecventă a filtrului, care se poate impregna cu impurităţi sau microorganisme periculoase.

Dezavantajele aerului condiţionat

Din păcate, nici dezavantajele aerului condiţionat nu sunt de neglijat. Din pricina lor, multe persoane preferă să apeleze la alte metode de răcire a locuinţei pe timp de vară.

1. Costurile implicate

Preţul piperat al aparatelor de aer condiţionat, taxele mari de montaj şi energia electrică consumată implică cheltuieli importante.

2. Intoleranţă la căldură
Expunerea prelungită la temperaturi scăzute diminuează capacitatea corpului de a-şi regla temperatura internă prin propriile mecanisme, atunci când se confruntă cu căldura din exterior.

Fenomenul poate conduce la risc crescut de insolaţie, dureri de cap, extenuare termică sau crampe termice.

3. Afectarea sistemului respirator

Schimbările bruşte de temperatură şi umiditate din aer afectează sistemul respirator. De asemenea, aerul care trece printr-un filtru murdar poate transmite bacterii şi virusuri care provoacă boli respiratorii şi reacţii alergice.

4. Uscarea pielii şi a mucoaselor

Aerul condiţionat are un efect de uscare excesivă a pielii şi a mucoaselor corpului, fiind o cauză frecventă a rinitei cronice, faringitei, iritaţiei gâtului sau chiar a conjunctivitei şi blefaritei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *