Astăzi 26 Ianuarie 2020, Duminică - Ultima actualizare la ora 10:55
Abonamente

Lumea 18 Octombrie 2010, ora 05:15    Din editia print

Ala Mândâcanu: „Visez la ziua când cei plecaţi vor putea reveni într-o Moldovă europeană

Marime Font

Ala Mândâcanu este o personalitate cunoscută în Republica Moldova încă din perioada Mişcării de eliberare naţională din anii 80-90 ai secolului trecut. A luptat, alături de alţi patrioţi, pentru democraţie, pentru limba română şi trecerea la alfabetul latin. Acum am întâlnit-o, la fel de energică şi combativă, reprezentând diaspora moldovenilor din Québec, Canada, la Congresul IV al Diasporei moldoveneşti. La 14 octombrie 2010, Ala Mândâcanu a fost decorată de către preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, cu Ordinul de Onoare al Republicii Moldova şi a primit Diploma de gradul I a primului ministru, Vlad Filat.  

- Doamna Mândâcanu, cum vă simţiţi în calitate de reprezentant al diasporei?

- E neobişnuit pentru mine acest rol. Încerc un sentiment de tristeţe că
lumea pleacă din R. Moldova. În acelaşi timp, am rămas plăcut surprinsă că la Congres am întâlnit mulţi conaţionali care, deşi nu mai locuiesc aici, nu se îndepărtează de ţara lor. Congresul a fost bine organizat. Ţin să menţionez rolul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie care a oferit un sprijin substanţial Biroului de Relaţii Interetnice în organizarea evenimentului. Fiecare a fost liber să-şi spună părerea, iar presa a monitorizat pe larg lucrările forului. Participanţii au comunicat între ei, au discutat problemele comune şi au propus soluţii în măsură să aducă mai multă vizibilitate celor ce se află departe de casă, dar îi duc dorul şi îi poartă de grijă. Cei mai activi membri ai diasporei au primit înalte distincţii de stat, ceea ce arată că activitatea celor plecaţi departe de casă este importantă pentru conducerea actuală a RM. La congres a fost adoptată şi o Rezoluţie care, sper eu, va pune începutul unei activităţi conjugate a diasporei din cele peste 30 de ţări în care locuiesc şi lucrează conaţionalii noştri. Rezoluţia prevede necesitatea instituirii unei Agenţii sau a unui Minister pentru diasporă, precum şi crearea Consiliului diasporei care va întruni, de acum încolo, liderii organizaţiilor neguvernamentale ale concetăţenilor noştri din întreaga lume. Aceste două puncte ale rezoluţiei au sarcina de a ridica ponderea diasporei la un nou nivel calitativ. Cei care asigură anual peste 34% din PIB prin remitenţele trimise în Republica Moldova merită, desigur, o atenţie sporită din partea statului.

- Cum vi s-a părut Chişinăul de azi, în comparaţie cu ce era acum doi ani,
când aţi plecat?

- De fapt, nu sunt aici pentru prima oară de când am plecat la fiicele noastre.
Nici nu pot spune că am plecat definitiv, facem naveta…În general, este o altă atmosferă în Chişinău decât acum doi ani. Am simţit mult mai multă libertate
în relaţiile dintre oameni. Există, bineînţeles, şi nemulţumire, şi frustrare, dar nu mai este frică şi disperare, ca în anii precedenţi. Înţelegem că noua guvernare a avut prea puţin timp ca să pună lucrurile la punct, dar schimbările odată începute, precum ar fi integrarea europeană, continuarea reformelor, lichidarea corupţiei şi sărăciei, sperăm că vor fi păstrate şi după 28 noiembrie. Acum aşteptăm programele partidelor, să vedem ce loc ocupă diaspora în planurilor de viitor ale noilor guverne.

Loading...


- Lumea vă ţine minte ca o persoană foarte activă şi nici în Québec
nu aţi stat cu mâinile în sân. Aţi creat Comunitatea Moldovenilor din Québec. În ce fel sunt ajutaţi moldovenii proaspăt sosiţi în Canada? Sunt mulţi conaţionali de-ai noştri în Quebec?

- În cei doi ani de când a fost înregistrată asociaţia, am organizat mai multe
activităţi prin care îi ajutăm pe noii veniţi să se adapteze mai uşor la condiţiile unei societăţi necunoscute pentru ei. Oferim servicii de informare privind găsirea unui loc de muncă, alegerea studiilor, privind posibilităţile de ajutor din partea statului. Anual peste 2500 de persoane sunt implicate în activităţile noastre.

Cred ca în Québec sunt 5-7 mii de moldoveni. În 2014 în Canada se va desfăşura un recensământ al populaţiei şi atunci vom afla mai multe despre numărul cetăţenilor moldoveni stabiliţi în această ţară.

- Cum este organizată activitatea la CMQ?

- Avem trei direcţii de activitate. Prima este informarea noilor veniţi. Pentru
aceştia organizăm seminare, le oferim participanţilor la sesiunile de instruire lista instituţiilor unde se pot adresa pentru serviciu sau studii. Îi informăm de unde pot lua la preţuri reduse sau chiar pe gratis produse alimentare, mobilier, unde şi cum să caute un loc de muncă etc. Aici ne bucurăm de sprijinul unor experţi în domeniu, precum Ana Romanţi, un mare prieten al comunităţii, care este oaspete dorit la CMQ în fiecare lună. Locuieşte de 18 ani în Canada şi este coordonatoare a unui Centru socio-comunitar, beneficiind de resurse multiple în domeniu. Ana Romanţi ajută lunar zeci de noi veniţi în căutarea unui loc de muncă.

A doua direcţie este păstrarea tradiţiilor şi organizarea evenimentelor culturale. Colaborăm cu asociaţiile culturale româneşti. Majoritatea evenimentelor le organizăm împreună cu Asociaţia Culturală Română, condusă de Paul Dăncescu şi suntem sprijiniţi de ziare de limbă română din Montreal, precum „Accent de Montreal”, „ZigZag Român-Canadian” sau „Pagini Româneşti”. Colaborăm şi cu organizaţii de limba rusă, ţinând cont de faptul că diaspora noastră este alcătuită nu numai din moldoveni de origine etnică română, dar şi din moldoveni de origine ucraineană, rusă, bulgară etc.

A treia direcţie de activitate este dezvoltarea economică a comunităţii. Încercăm să reunim şi să susţinem oamenii de afaceri. Această direcţie este una nouă, dar am convingerea că vom avea, în câţiva ani, o diasporă de succes şi sub aspect economic. Membrii comunităţii noastre sunt oameni deosebiţi, energici şi perseverenţi. Pot să vă spun cu mândrie că avem o comunitate cu o bună reputaţie la Montréal. Dacă am avea şi susţinerea Chişinăului în stabilirea unor relaţii mai strânse cu Canada în general şi cu Québecul în special, sunt convinsă că am putea realiza multe proiecte economice de anvergură. Amintesc că nu există în Canada nici ambasadă, nici consulat. Suntem recunoscători Ambasadei Republicii Moldova din SUA pentru faptul că, la fiecare trei luni, consulul vine din Washington să ofere servicii consulare la Montréal.

- În presa de limbă română din Montreal aţi fost menţionaţi
drept cea mai eficientă organizaţie de limbă română. Cum aţi reuşit să obţineţi astfel de succese într-un timp atât de scurt?

- La Montreal am cunoscut oameni fantastici. Sunt tineri, cu studii superioare, energici, veniţi în Canada de dragul copiilor şi al viitorului acestora. Ei sunt gata să muncească şi să înveţe zi şi noapte pentru a se afirma şi acest lucru le reuşeşte. În al doilea rând, am avantajul de a fi susţinută de familie, astfel că am putut utiliza experienţa mea de politician şi jurnalist în beneficiul comunităţii.

- A existat până la dvs. vreo asociaţie a moldovenilor?

- Până acum doi ani nu a existat vreo organizaţie înregistrată oficial, cel puţin
nu am găsit niciuna în registrul întreprinderilor. Comunitatea exista, bineînţeles, moldovenii comunicau între ei, se întâlneau şi petreceau împreună de Paşte şi de Crăciun. Avem artişti talentaţi care activează la Montréal de mulţi ani. Astăzi, însă, în afară de asociaţia noastră, mai avem Asociaţia femeilor, condusă de Adriana Tătaru, Asociaţia de tineret „Juventus”, a cărei preşedintă este Lucia Dumitraş, asociaţia sportivă FC Moldova, condusă de Marin Jora. Băieţii participă la campionate de fotbal pentru amatori. După cum vedeţi, în doi ani la Montréal au apărut patru organizaţii neguvernamentale ale diasporei moldoveneşti, care îşi desfăşoară activitatea conform legilor canadiene.

- Prin ce se deosebeşte comunitatea din Quebec de cele din ţările europene?

- Cei care vin în Canada trec un proces foarte riguros de selectare, ei trebuie
să corespundă anumitor criterii impuse de legislaţia ţării. În Canada se vine legal şi din prima clipă noului venit i se respectă toate drepturile. În câteva săptămâni primeşti cardul de rezident, după care ai dreptul la muncă, la studii, îţi poţi aranja copiii la grădiniţă etc. După trei ani de şedere permanentă în Canada, poţi aplica la cetăţenie.

- În prima zi a Congresului, o persoană din Portugalia a vorbit despre
faptul că mulţi din copiii moldovenilor născuţi acolo nu cunosc limba română. Care e situaţia la acest capitol în Quebec?

- De regulă, părinţii stabiliţi aici continuă să vorbească limba română în
familie, astfel că şi copiii nu o uită. În afară de aceasta, la Montréal există şcoli duminicale pe lângă bisericile ortodoxe româneşti. Există şi o şcoală românească, dirijată de Otilia Tunaru. Aici copiii vin în week-end şi studiază matematica, limba română, învaţă pictură şi dans, comunică în limba română. Dar se organizează şi cursuri de limba franceză şi engleză pentru noii veniţi. Elena Baraboi, traducătoare şi profesoară de franceză şi engleză, organizează lecţii interesante pentru noii veniţi. Avem bibliotecă cu cărţi în limba română. Din păcate, încă nu avem un post de radio sau de televiziune, dar sper să le deschidem, prin proiecte, într-un an-doi.

- Ce le veţi povesti membrilor comunităţii la revenirea din Moldova ?

- Voi face un reportaj despre Congres, voi publica rezoluţia adoptată. Vom pune
informaţia şi fotografiile de la eveniment pe site-ul comunităţii noastre, www.moldovaquebec.ca . Voi aduna apoi Consiliul CMQ şi vom discuta despre mobilizarea membrilor comunităţii la alegerile din 28 noiembrie. Anume această activitate îmi pare acum de cea mai mare importanţă. Pentru că ne dorim ca Republica Moldova să devină un stat european, prosper, liber de mentalitate totalitară, în care să putem reveni şi în care să putem asigura un viitor luminos pentru copiii noştri. Diaspora e gata să pună umărul la producerea schimbărilor.

- Vă mulţumim şi vă dorim succes.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 10:55

Autorităţile din Shantou iau măsuri de închidere a oraşului, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirusul din Wuhan, informează site-ul postului CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:51

Cea mai rea pisică din lume a fost pusă spre adopţie. De ce a fost numită felina o „afurisită”

Cea mai rea pisică din lume a fost pusă spre adopţie. De ce a fost numită felina o „afurisită”

Un adăpost pentru animale din SUA a descris-o într-o manieră extrem de sinceră pe una dintre pisicile pe care au pus-o spre adopţie, printr-o postare pe reţelele de socializare, care a devenit virală, relatează Huffington Post. Un adăpost pentru animale din Carolina de Nord,...

( ) Citeşte tot articolul

Sport 26 Ianuarie 2020, ora: 07:29

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona scrie istorie pentru România! Va doborî un nou record FABULOS după turneu

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona scrie istorie pentru România! Va doborî un nou record FABULOS după turneu

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) scrie istorie pentru România! Jucătoarea noastră se pregătește s-o depășească pe Martina Hingis (39 de ani, fost număr 1 mondial) într-o ierarhie extrem de importantă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:28

Captură record de droguri în Grecia: Peste o tonă de COCAINĂ a fost confiscată

Captură record de droguri în Grecia: Peste o tonă de COCAINĂ a fost confiscată

 Peste o tonă de cocaină a fost confiscată de poliția grecească

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:25

Cum se face CAFEAUA perfectă? Secretul a fost descoperit

Cum se face CAFEAUA perfectă? Secretul a fost descoperit

A fost descoperit secretul pe care băutorii de cafea trebuie să-l știe! Cum să faci cafeaua perfectă? Detaliile, mai jos. Matematicieni și fizicieni și-au unit forțele pentru a stabili formula pentru obținerea unei cești perfecte de cafea, în cadrul unui studiu publicat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:19

CORONAVIRUS ÎN CHINA / Un prim deces la Shanghai; 54 de MORȚI şi 323 de noi cazuri de infecţii

CORONAVIRUS ÎN CHINA / Un prim deces la Shanghai; 54 de MORȚI şi 323 de noi cazuri de infecţii

 Epidemia de pneumonie virală din China a făcut un mort la Shanghai, a anunţat duminică guvernul local, fiind prima victimă a coronavirusului în metropola financiară a ţării, relatează AFP. Victima este un bărbat în vârstă de 88 de ani care avea probleme de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:14

Luare de ostatici la Criuleni: O victimă a decedat la spital

Luare de ostatici la Criuleni: O victimă a decedat la spital

Unul dintre ostaticii pistolarului de la Mălăieşti, Criuleni, a decedat la spital. Informația a fost confirmată pentru Știri.md de ofițerul de presă al IP Criuleni, Irina Burdujan. Potrivit poliției, este vorba despre un bărbat de 56 de ani aflat în stare gravă la...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 26 Ianuarie 2020, ora: 06:27

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 26 IANUARIE 2020. LEII POT AVEA PARTE DE RĂSTURNĂRI ÎN VIAȚA SENTIMENTALĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 26 IANUARIE 2020. LEII POT AVEA PARTE DE RĂSTURNĂRI ÎN VIAȚA SENTIMENTALĂ

Horoscopul zilei de 26 ianuarie 2020 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 26 ianuarie 2020 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 26...

( ) Citeşte tot articolul

Editorial 26 Ianuarie 2020, ora: 00:23 de Silviu Tănase

Stoianoglo, moldovenii și justiția

Stoianoglo, moldovenii și justiția

Multă cerneală a curs în ultimii 10 ani despre reforma justiției... Am avut 20 de guverne în 30 ani, fiecare al doilea venea și reformă de doamne ferește totul și justiția ajungea într-un asemenea hal, încăt era numai bună s-o mai reformezi odată.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 26 Ianuarie 2020, ora: 00:10 de Mihaela Culcinschi

Un deputat rus deconspiră planul Kremlimului: „Teritoriul întregii Uniuni Sovietice aparține Rusiei mari”

Un deputat rus deconspiră planul Kremlimului: „Teritoriul întregii Uniuni Sovietice aparține Rusiei mari”

Deputatul fracțiunii „Edinaia Rossia” din Duma de Stat, Evgheni Fedorov, a declarat că scopul Federației Ruse constă în capturarea tuturor republicilor ex-sovietice și recuperarea teritoriilor „Rusiei mari”, după hotarele stabilite în 1945, transmite...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 23:32

Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. VIDEO cu "pădurea" de excavatoare şi camioane mobilizate pe şantier

Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. VIDEO cu "pădurea" de excavatoare şi camioane mobilizate pe şantier

 Criticați pentru că au luat prea târziu măsuri să împiedice răspândirea virusului periculos, oficialii chinezi susțin că până pe 3 februarie va fi gata un spital dedicat în exclusivitate combaterii noului coronavirus.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 20:34

Petrișor Peiu Nu, Milcovul n-a secat înca! Un alt fel de a aniversa 24 ianuarie 1859 și 24 ianuarie 1862

Nu, Milcovul n-a secat înca! Un alt fel de a aniversa 24 ianuarie 1859 și 24 ianuarie 1862

 Aproximativ 2.000 de oameni politici au distrus vietile a 5 milioane de romani si pentru aceasta performanta ne cer astazi salarii imense si pensii speciale. 2 000 de parlamentari, ministri si secretari de stat, prefecti, primari, presedinti de Consilii Judetene, sefi de agentii si...

( ) Citeşte tot articolul

Carte 25 Ianuarie 2020, ora: 15:39

Bogdan Petriceicu Hasdeu IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT (I) INTRODUCȚIUNEA și AVENTURIERUL

IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT (I) INTRODUCȚIUNEA și AVENTURIERUL

B. Petriceicu- Hasdeu: IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT -  Aventurile, domnia, războaiele, moartea lui; rolul său în istoria universală și în viața poporului român. (1572-1574)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:21

Zeci de constănțeni au făcut lanț uman în semn de protest față de construcția unui bloc cu patru etaje peste vestigiile cetății antice Tomis

Zeci de constănțeni au făcut lanț uman în semn de protest față de construcția unui bloc cu patru etaje peste vestigiile cetății antice Tomis

Zeci de constănțeni au făcut vineri un lanț uman în jurul unor vestigii antice din centrul orașului, în semn de protest față de construcția unui bloc de patru etaje care urmează să fie ridicat într-o zonă protejată istoric, relateaza info-sud-est.ro.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:18

Doza zilnică de râs: Un bărbat care venea din Scoția și se îndrepta spre Chișinău s-a rătăcit în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara după ce a setat GPS-ul pe „drumul cel mai scurt”

Doza zilnică de râs: Un bărbat care venea din Scoția și se îndrepta spre Chișinău s-a rătăcit în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara după ce a setat GPS-ul pe „drumul cel mai scurt”

Un bărbat care se îndrepta cu maşina din Scoţia spre Republica Moldova şi care se rătăcise în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara a fost salvat de pompieri. El setase GPS-ul pentru „drumul cel mai scurt” spre Chişinău, dar a cerut ajutor după ce nu a mai putut înainta cu...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 25 Ianuarie 2020, ora: 15:15

opinie Anatol Moraru: Basarabenii nu sunt evrei, iar Dodon nu e Moise

Anatol  Moraru: Basarabenii nu sunt evrei, iar Dodon nu e Moise

„O spun din start: nu-s antisemit, sunt patriot nu doar la sărbători naționale sau în campanii elctorale și nu dețin încă cetățenia română„, afirmă Anatol Moraru într-o opinie pe site-ul nordnews.md 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:09

Năstase o amenință pe Maia Sandu / Dacă nu se va desemna un candidat comun la Hîncești, PPDA va înainta PROPRIUL CANDIDAT pentru alegerile şefului statului

Năstase o amenință pe Maia Sandu / Dacă nu se va desemna un candidat comun la Hîncești, PPDA va înainta PROPRIUL CANDIDAT pentru alegerile şefului statului

Platforma DA a făcut un apel repetat către forțele proeuropene și naționale în vederea identificării unui candidat unic ce va lupta pentru funcția de deputat în cadrul alegerilor din circumscripția nr. 38, ce se vor desfășura la data de 15 martie, în caz contrar, Andrei Năstase a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:00

Femeie ucisă în bătaie de soțul ei, la Florești

Femeie ucisă în bătaie de soțul ei, la Florești

Descoperire macabră în localitatea Coșernița, Florești. O femeie a fost găsită fără suflare după ce a fost ucisă cu sânge rece în propria casă. Cazul a avut loc ieri, 24 ianuarie. Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IP Florești, Ina Moscaliuc a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 14:53

Coronavirusul a închis 15 oraşe în China. Peste 57 de milioane de oameni se află sub interdicţie

Coronavirusul a închis 15 oraşe în China. Peste 57 de milioane de oameni se află sub interdicţie

15 oraşe din China au fost închise pentru a opri răspândirea coronavirusului care afectează acum peste 1200 de persoane în ţară. Restricţiile de călătorie afectează acum peste 57 de milioane de oameni, relatează CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 14:53

O nouă lovitură pentru Maia Sandu și Olesea Stamate /// Președintele Organizației PAS din Hîncești, Marcel Petrușan a anunțat că îl va susține pe Grigore Cobzac

O nouă lovitură pentru Maia Sandu și Olesea Stamate /// Președintele Organizației PAS din Hîncești, Marcel Petrușan a anunțat că îl va susține pe Grigore Cobzac

Socotelile de la Chișinău, diferite de cele din circumscripție. Președintele organizației PAS de la Hîncești: „Îl vom susține pe Grigore Cobzac”

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 11:44

Portul Internațional Liber Giurgiulești îngregistrează un nou record în transbordări de mărfuri

Portul Internațional Liber Giurgiulești îngregistrează un nou record în transbordări de mărfuri

 Volumul transbordărilor de mărfuri prin Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG) a crescut cu 3%, înregistrând un nou record de aproape 1.1 mln tone în 2019.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 09:49

„Odiosul” consilier al lui Putin, Vladislav Surkov, și-a DAT DEMISIA / Presa: „Direcția ucraineană” va fi supravegheată de Kozak

„Odiosul” consilier al lui Putin, Vladislav Surkov, și-a DAT DEMISIA / Presa: „Direcția ucraineană” va fi supravegheată de Kozak

Vladislav Surkov, care a ocupat funcția de președinte, și-a dat demisia din funcția publică, a declarat pentru Interfax directorul Centrului pentru Condiții Politice, Alexey Chesnakov.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 09:47

Expert: moldovenii nu au descoperit bicicleta prin a da în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău; A fost soluția optimă

Expert: moldovenii nu au descoperit bicicleta prin a da în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău; A fost soluția optimă

Darea în concesiune, în 2013, a Aeroportului Internațional Chișinău a fost soluția optimă în situația dificilă financiară în care se pomenise atunci principala aerogară a țării. De atunci și până acum au fost realizate multe lucruri care au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 09:12

VIDEO /// România are cel mai mare viaduct rutier din regiune. De ce nu e funcțional? DEZVĂLUIRI BOMBĂ făcute de George Simion

VIDEO /// România are cel mai mare viaduct rutier din regiune. De ce nu e funcțional? DEZVĂLUIRI BOMBĂ făcute de George Simion

George Simion, lider al Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.), a vizitat recent cel mai mare viaduct rutier din Europa de Est, care, de altfel, se află în România. Cunoscut sub numele de autostrada Bechtel, românii au investit în acest proiect mai bine de...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)