Actualitate

ALARMANT /// Peste 600 de cadre medicale din Moldova SUFERĂ de COVID-19: Asistentele medicale, cele mai vulnerabile

Potrivit raportului, medicii infectați constituie 26% din totalul cazurilor în rândul angajaților medicali, iar doar 2% afectați sunt farmaciștii.

Totodată, repartizarea cazurilor după tipurile de servici medicale arată că peste 60% sun lucrători medicali din cadrul AMS, urmată de AMU cu aproape 27% și AMP cu aproape 9%. Doar 0,9 dintre infectați sunt din angajați în cadrul laboratoarelor.

Din cele 73 de decese, confirmate până astăzi, în cazul a 6 persoane este vorba despre angajații din sistemul medical. Duminică a fos răpus de noul coronavirus șeful secţiei chirurgie a SR Orhei, Şiman Ivan, în vârstă de 68 de ani.

Săptămâna trecută, o asistentă medicală din Fălești a fost răpusă de virus. Aceasta a fost internată la data de 8 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă, cu mai multe boli cronice.

La data de 27 martie, 2020 Ministerul Sănătății anunța decesul unei femei, care activa în calitate de medic de urgență la Chișinău, la 3 aprilie, a decedat un medic la Substația Medicală Urgentă din Soroca, iar la 4 aprilie a decedat un cardiolog, care activa în cadrul unei clinici private.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *