Opinii și Editoriale

Aleasa lui Voronin nu va fi aleasa!

• Intreaga suflare democratica, dar si simplii curiosi si amatori de senzatii tari, ghicesc ca indragostitii pe un fir de romanita, rupand petala dupa petala – ce se va intampla maine in parlament, se va gasi ori nu votul ticalos, va fi aleasa sau nu va fi aleasa aleasa lui Voronin, nealeasa o data?

* Propagandistii regimului au inceput a scotoci prin buzunarele deputatilor din opozitie, doinind profunda jale iscata de distanta uriasa care exista intre marimea salariilor deputatilor din opozitie si micimea pensiei „care-o plang si care-o canta pe la vatra lor taranii”. In schimb, nu sufla o vorbulita despre aceea ca imbrejnevitul lor patron detine, in mod anticonstitutional, fireste, trei functii, toate trei platite. Astfel, pentru functia de sef al statului lui Voronin i se cuvine un salariu lunar de 9600 lei, pentru cea de sef al legislativului – 8800 lei, iar pentru functia de deputat – 7100 lei. Astfel, bietul Voronin baga in buzunarele lui – din munca noastra – 25.500 lei! Si niciun geamat de durere din piepturile de arama ale doinasilor prezidentiali! Ah, doina, doina, doina…

* Tot acestia plang anticipat cu lacrimi de sange cheltuielile care, chipurile, se vor face in alegerile anticipate. Da, 40 milioane de lei nu-i putin, dar hai s-o comparam cu banii pierduti de RM la CEDO din cauza lui Voronin: in opt ani de domnie a lui Moto-Moto populatia Moldovei a platit din impozitele achitate de ea aproape jumatate din aceasta suma si n-am vazut sa li se prelinga nicio lacrima de jale din ochii albastri ai doinasilor rosii.

* Are ce are Zina Petrovna cu armele. Nu am gresit cand am numit-o intr-un editorial „Anka pulemiotcita”. Ne amintim cu totii cand dupa evenimentele de la 6-7 aprilie aceasta muma duioasa a natiunii a iesit la televizor si a amenintat mamele ca, daca acestea vor da voie copiilor sa iasa in strada, vor fi impuscati – in numele stabilitatii si apararii statalitatii. Atunci poporul a supranumit-o pe Zina Petrovna „Vin’ la mama sa te-mpuste”. Luni, Zina Petrovna i-a daruit lui Voronin cu ocazia zilei lui de nastere… o sabie, insotita de instructiunea de utilizare a ei: „sa ocroteasca statalitatea noastra”. Poporul a reactionat prompt si de data aceasta, supranumind-o „Vin’ la mama sa te taie”. Ca sa opreasca acest dezmat al spiritului folcloric, doamna Zina Petrovna a promis intr-un cerc ingust de prieteni: am sa ies la televizor, am sa intind mainile spre ecran ca sa vada cu nu am nicio arma. La scurt timp dupa aceasta, prin oras a inceput sa circule alt nume al Zinei Petrovna – „Vin’ la mama sa te gatui”…

* L-am zarit la ceremonia de la curte legata de ziua de nastere a batranului dictator si pe rectorul UTM, dl Gh. Bostan, cu un buchet mare de flori. Nu stiu de ce, cand l-am vazut, mi-am amintit de intalnirea pe care a avut-o Voronin, imediat dupa 7 aprilie, cu rectorii, in cadrul careia si-a batut joc de ei (de rectori) in modul cel mai nemilos, numindu-i si „violatori” de minore. Surpriza ceremoniei de lingere a cizmelor generalului sovietic a fost, indiscutabil, poetul ermetic cu adanci radacini crestin-democrate in cernoziomul Patriei, Alexandru Corduneanu. Surpriza nu a fost buchetul de trandafiri rosii, ci profundul aforism despre aceea ca cei 68 de ani ai lui Voronin sunt „cea mai frumoasa varsta pe care o puteti avea”. Ermetic aforism! Nu-i pentru mintea noastra proasta.

* … ajung si eu la ultima petala a romanitei, o rup si exclam: Nu va fi aleasa!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *