Tendințe

Alege să porţi rochii

Rochia de birou reprezintă una dintre piesele vestimentare care nu lipsesc din garderoba unei femei. Cele mai promovate modele în acest sezon sunt cele cu mânecă lungă şi fustă creion, cele cu o croială dreaptă sau uşor bufantă, tip lalea. Se vor purta şi rochiile de birou gen sarafan, cu bluze cu mâneca lungă pe dedesubt.

Dacă până acum designerii ne-au obişnuit ca rochia maxi să fie un articol specific verii, în 2011 toamna aduce o mulţime de modele de rochii lungi, de zi, sexy şi confortabile în acelaşi timp. În funcţie de silueta şi de preferinţele tale, poţi alege între rochii din materiale călduroase, cu mâneca lungă sau scurtă, purtate cu mănuşi lungi, rochii tip cămaşă, lungi până la glezne, rochii în stilul romantic, în nuanţe pastelate sau rochii casual, din tricot, care îţi pun în evidenţă silueta.

Rochiile cu printuri florale rămân şi ele în tendinţe, cu condiţia ca nuanţele folosite să nu fie prea aprinse. Asortează rochiile cu accesorii nude, gri, negre sau în nuanţe de maro şi evită contrastele prea puternice.

Pielea pare să fie materialul preferat al creatorilor în această toamnă. Designerii au propus atât clasicele jachete din piele, cât şi fuste sau pantaloni din piele, iar faptul că în aproape toate colecţiile importante au apărut şi rochii din acest material este un semn că nu trebuie să îţi lipsească din garderobă. Cele mai populare modele sunt cele tip creion, până la genunchi sau mai scurte. Ţine cont de faptul că pielea este un material ce face o impresie destul de puternică, aşadar nu mai este nevoie de alte accesorii îndrăzneţe.

Materialele groase nu puteau lipsi de pe podium în acest sezon. Investeşte într-o rochie călduroasă, tip pulover, căci e probabil să revină în modă în fiecare sezon rece. Dacă eşti foarte slabă, poţi alege o rochie strâmtă împletită.

Dacă ţi se pare că un astfel de model îţi adaugă câteva kilograme în plus, poţi opta pentru rochii din tricot sau caşmir, materiale la fel de călduroase, dar puţin mai subţiri şi care nu au acelaşi efect optic. Sunt preferate rochiile până la genunchi, cu croială dreaptă sau stilou, dar şi o rochie maxi strâmtă.


Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *