Actualitate

ALERTĂ /// Spitalul Republican: Nouă cadre medicale se află în stare FOARTE GRAVĂ, iar altul este în stare EXTREM de gravă

În secția Terapie intensivă a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” sunt internate zece cadre medicale. Dintre aceștia, nouă se află în stare foarte gravă, iar o persoană – în stare extrem de gravă.

Printre cei zece lucrători medicali internați sunt patru medici, patru asistenți medicali, un farmacist și un infirmier.

Informația a fost prezentată de administrația spitalului, la solicitarea Cotidianul.md.

Toți se află în departamentul de Terapie intensivă, se arată în răspunsul semnat de directorul instituției medicale, Andrei Uncuța.

Precizăm că la Spitalul Clinic Republican sunt supuși tratamentului persoanele cu cele mai grave forme ale infecției COVID-19.

Amintim că în Republica Moldova sunt înregistrate în prezent 1.289 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, din 6.271 de teste efectuate.

„143 de pacienți sunt în stare gravă și 433 – în stare medie. 8 persoane sunt intubate, dintre care 3 sunt internate la Spitalul Clinic Republican și 5 – la Institutul de Medicină Urgentă”, a declarat astăzi ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

https://cotidianul.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *