Sport

Alexandru Gaţcan a fost desemnat fotbalistul anului în Moldova

Gaţcan a disputat 47 de meciuri pentru selecţionata Moldovei şi a marcat 3 goluri. La FC Rostov, fotbalistul moldovean este o piesă de rezistenţă deja al şaptelea an.

Laureatul nu a fost prezent la festivitatea desfășurată, însă a transmis un mesaj de mulțumire prin Internet. ”Mulțumesc de apreciere. Voi depune maximum de eforturi în teren pentru ca echipa națională să obțină rezultate bune”, a spus fotbalistul. Trofeul a fost înmînat tatălui său.

Cei mai buni jucători pe posturi, aleși de experți, sînt următorii: Alexei Koşelev (portar, Sheriff Tiraspol); Veaceslav Posmac (fundaș, Dacia Chișinău); Evgheni Cociuc (mijlocaș, Dacia Chișinău); Ricaridinho, cel mai bun atacant şi golgheter al campionatului 2014-2015. „Toate trofeele acordate sînt importante, dar cele mai dragi sufletului meu sînt cele care vizează dezvoltarea fotbalului moldovenesc”, a subliniat în cadrul manifestării preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu.

Cel mai bun arbitru a fost desemnat al doilea an consecutiv Vladislav Ivancenco (Bălți). Trofeul ”Fair play” a fost acordat echipei Sheriff. Cel mai bun jucător de futsal a fost numit Sergiu Tacot, membru al echipei naţionale. Cel mai bun jucător de fotbal pe plajă – Andrei Negară. Trofeul ”Cea mai bună jucătoare” a fost înmînat Elenei Porojniuc de la echipa rusă Kuban. Cel mai bun antrenor a devenit Iurie Osipenco (Milsami Orhei). "Acesta este primul meu trofeu individual în carieră. Sper să nu fie ultimul", a declarat tehnicianul.

La această gală a fost instituit, în premieră, trofeul „Nicolae Simatoc”. Acesta a fost acordat lui Artur Ioniţă de la echipa Hellas Verona din Italia, care evoluează în serie A. Trofeul a fost oferit fratelui jucătorului de fiul lui Nicolae Simatoc, Silvio, stabilit în Spania.

Nicolae Simatoc s-a născut în 1920 la Grimăncăuţi, Briceni, iar ulterior s-a mutat cu traiul la Timișoara, România. A fost vicecampion al acestei ţări cu Ripensuia Timișoara, campion al Ungariei cu Atletic Oradea, vicecampion al Italiei cu Internazzionale Milano Italia și campion al Spaniei cu FC Barcelona.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *