Actualitate

Alexei Navalnîi, inclus pe lista „teroriştilor şi extremiştilor” din Rusia

Numele opoziției a apărut marți, 25 ianuarie, în baza de date corespunzătoare a Rosfinmonitoring. Băncile trebuie acum să-și înghețe fondurile și să suspende serviciile. În urmă cu două săptămâni, pe listă se aflau asociați ai opoziției Leonid Volkov și Ivan Jdanov. Toți, cu excepția lui Navalnîi însuși, sunt în străinătate, iar în Rusia sunt dați în căutare, scrie realitatea.md.

Navalnîi, după ce s-a întors de la tratament în Germania în ianuarie 2021, a fost luat în custodie și trimis într-o colonie. În iunie anul trecut, o instanță l-a declarat pe Navalnîi extremist, după care mulți dintre susținătorii săi au fost forțați să plece în străinătate din cauza riscurilor de urmărire penală.

Ce înseamnă să intri în registru

Lista teroriștilor și extremiștilor din Rosfinmonitoring include aproximativ 12 mii de persoane. Pentru ei, statul restricționează posibilitatea tranzacțiilor financiare din cauza unei posibile sau dovedite implicări în activități extremiste sau teroriste.

Registrul include nu numai persoane condamnate în temeiul unor articole extremiste și teroriste din Codul penal al Federației Ruse, ci și inculpați – sau amendați în temeiul unui articol administrativ pentru acordarea de sprijin financiar terorismului, precum și cei care sunt incluși în listele internaționale ale organizațiilor teroriste recunoscute de Rusia.

Toate conturile bancare ale celor de pe listă sunt aproape complet blocate. Ei nu pot primi nici măcar un salariu și să cheltuiască mai mult de 10 mii de ruble pe lună pe un membru al familiei, să primească pensii, burse, plăți sociale, să plătească impozite, amenzi, să ramburseze împrumuturi și să îndeplinească alte obligații financiare.

Dacă 10 mii de ruble pentru viață nu sunt suficiente, pentru a asigura „activitatea de viață”, ei trebuie să ceară Rosfinmonitoring în scris să dezghețe o parte din fonduri sau alte proprietăți pentru anumite scopuri specifice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *