Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 19:08
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 17 Februarie 2017, ora 07:00

Alimente pe care le poţi consumă pentru a reduce colesterolul

Marime Font

Dacă ai colesterolul mărit, atunci ai putea consumă anumite alimente ce te vor ajută să scapi de această problema. De asemenea, este necesar să urmezi şi sfaturile medicului. Însă, o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată îţi poate veni în ajutor.

Ce să mănânci pentru a reduce colesterolul
Ovăz. Poţi consumă ovăz la micul dejun, de exemplu. Specialiştii spun că în 6 săptămâni colesterolul se va micşora cu 5.3 %.

Vin roşu. Consumat cu moderaţie, vinul roşu te poate ajută să reduci colesterolul. Un stiudiu făcut în Spania a demonstrat că persoanele care aveau probleme cu colesterolul mărit au observat o îmbunătăţire după ce au băut vin roşu. Nivelul acestuia a scăzut cu până la 9 %.Peste. Acizii graşi din peste aduc numeroase beneficii. Unul dintre ele este acela că reduc valorile colesterolului. Dacă vei înlocui grăsimile săturate cu Omega 3 care se găsesc în peste (somon, sardine, hering), atunci nivelul colesterolului bun va creşte cu până la 4 %.

Nuci. Potrivit unui studiu, oamenii care au mâncat nuci 6 zile pe săptămâna, timp de o luna, au redus valorile colesterolului cu aproximativ 5.4 %. Atunci când consumi nuci nu uită că acestea au un aport caloric mare, aşa că porţiile trebuie să fie unele mici.

Ceai. Studiile au arătat că ceaiul verde reduce lipidele din sânge cu aproape 10 % în numai 3 săptămâni.

Usturoi. Dacă vei mânca usturoi în fiecare zi, atunci nivelul colesterolului tău va fi în scădere. De asemenea, acest aliment îţi reglează tensiunea arterială şi scade riscul de apariţie a infecţiilor.

Spanac. Conţine luteină, care are numeroase beneficii asupra sănătăţii. Printre altele, reduce valorile colesterolului.

Ulei de măsline. Conţine acizi graşi monosaturati care, printre altele, scad nivelul colesterolului. Poţi pune ulei de măsline în salate, de exemplu, sau în diverse mâncăruri pe care le găteşti.

Avocado. Te ajută, de asemenea, în lupta cu colesterolul mărit. Ai grijă, însă, să îl consumi cu moderaţie, deoarece are un aport caloric mai mare.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md