Sănătate

Alimentele şi zâmbetul

Poate că nu îţi vine să crezi, dar dacă mănânci ceea ce îţi place starea ta de spirit se poate îmbunătăţi destul de uşor, iar zâmbetul va apare pe chipul tău mai repede decât ai fi crezut. Iată care sunt cele mai bune alimente care ajută la recăpătarea dispoziţiei:

1. Carbohidraţii

Cerealele integrale, fructele, zahărul eliberează serotonina care induce o stare de calm şi relaxare.

2. Bananele

Conţin o substanţă numită triptofan care are capacitatea de a stimula eliberarea serotoninei care îţi îmbunătăţeşte dispoziţia.

3. Seminţele de floarea-soarelui crude

Sunt foarte bogate în acid folic şi magneziu, ambele cu efecte importante în schimbarea dispoziţiei proaste cu care te confrunţi. Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, seminţele de floarea-soarelui atenuează stresul, anxietatea, oboseala şi stările depresive.

4. Nucile crude

Conţin două ingrediente esenţiale (acizi graşi Omega 3 şi uridină) care împreună dau cel mai puternic remediu antidepresiv.

5. Ciocolata neagră

Singura condiţie este ca ciocolata pe care o mănânci să aibă peste 70% cacao. Oricum aproape toate ingredientele dintr-o ciocolată contribuie cu câte puţin la îmbunătăţirea dispoziţiei tale: zahărul, grăsimile, cafeina, feniletilamina, flavonoizii, teobromina şi triptofanul.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *