Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente

Muzică 10 Noiembrie 2012, ora 06:43    Din editia print

Alternosfera la Braşov

Marime Font

Recent, Rockstadt-ul a găzduit cea mai multă lume sub acoperișul său la un concert al vreunei formaţii - e vorba de Alternosfera, care a venit să lanseze la Braşov noul album, VIRGULA: n-am putut să intru în față să fac poze doar pentru că pur și simplu nu se putea - practic nu aveai cum să te strecori în față (am încercat), așa cum nu aveai cum să ieși din faţă spre bar, pentru că de la scenă până la peretele din spate era om în om (și au fost oameni care n-au mai putut să intre în club, din păcate).

Concertul a fost alternosferic și au fost și tricouri, și noul album, VIRGULA, pe care-l ascult chiar acum, în timp ce vă povestesc cum a fost aseară la concert. Mă și gândeam aseară cum se poate ca la un concert din acelaşi oraş şi acelaşi club să fie 10 oameni, iar la altul să rămână pe-afară vreo 50, fiind vorba de formaţii bune sau foarte bune în ambele cazuri… Şi nu e vorba de cât de des cânţi într-un oraş sau altul - şi Luna Amară, şi Alternosfera, formaţiile care umplu mereu sala la concertele din Braşov, au destul de des concerte la noi...

Băieţii de la Alternosfera au cântat, ca de obicei, cu multă-multă plăcere şi pasiune, scena pentru ei fiind ca un ring de lupte în timpul meciului pentru câştigarea centurii, iar Marcel şi-a dansat iar dansul său şamanic, cântând fără pauză de la un capăt la altul al concertului, plus cele 2 piese de după bis. Publicul, ca de obicei, a fost minunat, chiar dacă după spectacol am văzut c-au rămas multe sticle stricate în club, oricum, în timpul spectacolului au cântat încontinuu cu trupa, au aplaudat ca pe stadioanele englezeşti (adică mai ceva ca la teatru), au susţinut formaţia şi s-au bucurat şi de piesele noi, nu numai de hituri, no.Felicitări, Alternosfera, succes în turneu şi cu noul album, mulţumim şi lui Dan/Rockstadt, mulţumim publicului braşovean, care creşte-creşte-creşte şi sperăm să-i oblige pe mai-marii oraşului să facă şi prin zonă un festival de rock, nu numai „cerburi” şi „beraruri”...

A doua zi, pe 4 noiembrie, TROOPER au re-lansat primul album, „Tari ca munţii”, aniversând evenimentul printr-un turneu. Iar pe 5 noiembrie la Rockstadt a fost o nouă ediţie a CenaKLUbului Tiuk, nr. 17, cu Nora Iuga şi Vlad Drăgoi. Următoarea ediţie va avea loc pe 15 noiembrie, ora 19:00. Invitaţi: Alexandru Vakulovski & Moni Stănilă, care-şi vor lansa noile cărţi - „Sagharmata” şi „Daţi foc la cărţi”!


Un articol de: Mihail Vakulovski
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md