Culinar.md

Aluat PIZZA – Secretele unui aluat de pizza ca la pizzeriile celebre

Pentru a prepara ai nevoie de:
– 160 ml apa calda

– 2 lingurite drojdie uscata

– 1 lingura zahar

– 500 g faina

– 160 ml bere

– 2 linguri ulei de masline

– 1 lingurita sare

Mod de preparare 
Amesteca apa calda cu drojdia si zaharul si tine deoparte pana cand se dizolva drojdia. Amesteca faina cu sarea si incepe sa incorporezi drojdia, Berea si uleiul de masline. Daca folosesti robotul de bucatarie, framanta 7-8 minute. Daca framanti de mana, trebuie sa amesteci 10 minute.

Aluatul de pizza trebuie sa fie fin si elastic inainte de a-l unge cu putin ulei de masline si a-l lasa la crescut 2-3 ore intr-un castron acoperit cu un prosop.

Cantitatile de mai sus vor fi suficiente pentru 2 pizza cu un diametru de aproximativ 30 cm.

Dupa ce aluatul a crescut, intinde foaia pe masa de lucru, apoi asaz-o in tava si mai lasa-l la crescut 10-15 minute in tava.

Adauga apoi sosul de rosii si topingurile preferate, da la cuptor incins la 180 de grade timp de 20 de minute sau pana cand blatul pufos se rumeneste bine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *