Externe

Ambasadorul SUA propus pentru Romnia are origini in Basarabia

Avocatul Mark Gitenstein, nominalizat joi de presedintele Barak Obama pentru postul de ambasador in Romania, a declarat ca are origini romanesti, bunicul din partea tatalui emigrand in Statele Unite din Basarabia, in timp ce parintii bunicii sale erau din Romania, scrie un ziar din Alabama. „Sunt cu adevarat flatat. Nu inseamna doar asumarea unei sarcini importante pentru securitatea nationala, Romania fiind un important aliat pentru Statele Unite, dar pentru mine va fi, intr-un fel, si o intoarcere acasa la strabunii mei”, a declarat Mark Gitenstein.

El este fiul Annei si al lui Seymour Gitenstein, un om de afaceri din Florala, orasel cu aproape 2000 de locuitori din tinutul Convington, statul Alabama, sudul SUA. Gitenstein a explicat ca bunicul sau din partea tatalui, Israel Gitenstein, a emigrat in SUA din Moldova, care candva a facut parte din Romania, scrie publicatia „The Andalusia Star-News”. Parintii bunicii sale erau din Romania. Israel Gitenstein a pus bazele unor fabrici de confectii din Florala, Franklin Ferguson, de care ulterior s-au ocupat parintii sai. De altfel, numele Gitenstein este binecunoscut oamenilor din tinutul Covington gratie activitatilor filantropice desfasurate. Familia a intemeiat si spitalul din Florala, a acordat nenumarate burse si a facut donatii.
 

Mark Gitenstein a locuit in Florala pana la varsta de patru ani, apoi familia lui s-a mutat la Birmingham, unde a facut liceul. Au urmat Universitatea Duke, doctoratul la Georgetown University, in prezent el fiind cercetator principal la Brookings Institute, unde s-a specializat pe chestiuni legate de securitate nationala si libertati civile. Este partener la biroul din Washington al firmei multinationale de avocatura Mayer Brown LLP, anterior fiind director executiv la Foundation for Change Inc.

Dupa NewsIn
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *