Externe

America îşi deschide frontierele pentru călătorii vaccinaţi

Familii separate, relaţiile de afaceri perturbate, ambiţii profesionale dejucate. Interdicţia de călătorie impusă de preşedintele Donald Trump la începutul lui 2020, confirmată ulterior de succesorul său, Joe Biden, a fost criticată pe scară largă şi a devenit emblematică pentru bulversările provocate de pandemie.

Pentru a se proteja de ţările cele mai afectate de COVID-19, Donald Trump a impus restricţii călătorilor provenind din China începând cu februarie 2020. Apoi, pe 13 martie, a venit rândul ţărilor europene din spaţiul Schengen. Marea Britanie şi Irlanda au urmat câteva zile mai târziu, în timp ce graniţele terestre cu Mexic şi Canada au fost în mare parte închise. Cu toate aceste ţări, densitatea schimburilor umane şi economice este imensă.

Multe familii de pe ambele maluri ale Atlanticului au aşteptat cu nerăbdare această veste. Deşi din vara trecută era posibil să părăseşti SUA cu destinaţia Europa, străinii care locuiau pe pământ american, deţinători ai anumitor vize, nu aveau nicio garanţie că se pot întoarce acasă.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *