Actualitate

Analist politic: „Ajutorul Maiei Sandu a fost crucial pentru Andrei Năstase”. Care este pronosticul acestuia pentru turul II

Potrivit acestuia, victoria Socialistilor s-ar putea datora incetinirii electoratului opozitiei extra-parlamentare ca urmare a scoaterii din competitie a Silviei Radu, sustinuta activ de mass-media asociata cu Vladimir Plahotniuc.

Totodată, Cenușă subliniază că Andrei Nastase a adunat aproape 72 de mii de voturi, ceea ce demonstreaza ca este compatibil cu preferintele politice ale chisinauienilor. „Spre deosebire de socialisti, candidatul Platformei DA are posibilitatea de a obtine un numar si mai mare voturi si respectiv sa obtina victorie in turul doi. Ajutorul Maiei Sandu a fost crucial pentru acest rezultat, iar capacitatea de mobilizare a opozitiei anti-oligarhice isi demonstreaza eficienta. Adeptii lui Nastase vor miza pe un mesaj de alerta si pe ‘un vot de protest’ contra candidatul Socialistilor. Al doilea tur poate fi transformat intr-o revansa indirecta a opozitiei extra-parlamentare pentru victoria controversata a lui Igor Dodon in alegerile prezidentiale, obtinuta prin multiple abateri si o campanie masiva de denigrare a Maiei Sandu”, a mai punctat analistul politic. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *