Actualitate

Andrei Năstase crede că salariul de deputat este prea mic

Moderatoarea emisiunii, Natalia Morari, l-a întrebat pe Năstase dacă-i va ajunge salariul de deputat, la care politicianul a declarat că nu crede că-i va ajunge.

„Nu cred. Nu cred că este un salariu care ți-ar acoperi toate cheltuielile.”, a declarat Năstase.

Noii deputați și-au ridicat salariul doar pentru 10 zile „lucrate” în noul Legislativ. Conform mai multor surse, salariul lui Andrei Năstase va depăși suma de 10 000 de lei, la care se vor adăuga bani pentru diferite diurne, deplasări și îndemnizații, plus un buget separat pentru faptul că dânsul este președinte de fracțiune. Astfel, Andrei Năstase ar putea încasa lunar până la 15 000 de lei.

Chiar dacă acum declară că salariul de deputat este prea mic pentru cheltuielile pe care le-ar avea, Andrei Năstase nu a explicat cum s-a descurtat în toți acești ani în care declara că este oficial șomer, iar singurile surse de venit ar fi fost doar salariul soției și îndemnizațiile copiilor ce sunt stabiliți în Germania, aproape de nașul său de cununie, oligarhul Victor Țopa.. Conform ultimei declarații de avere pe care Năstase personal a semnat-o în anul 2019, liderul fracțiunii Platforma DA a indicat 11 imobile și venituri de aproximativ 120 000 de euro.

Din cele 11 imobile indicate de Năstase, cel mai impunător și scump este situat în suburbia municipiului Chișinău, orașul Codru. Conform unei investigații marca Ziarul de Gardă, casa de lux în care locuiește Năstase are un preț de piață de circa 7 000 000 de lei, în ciuda faptului că politicianul a indicat în acte un preț de doar 2 300 000 lei. Mai mult decât atât, Năstase a mintiț și atunci când a indicat suprafața imobilului. Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă scriind că imobilul este cu mult mai spațios decât cei 156 m.p. indicați de Năstase, lucru care se vede foarte clar și din poze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *