Timpul Local

Andy Garcia va juca rolul lui Saakasvili in Georgia

Razboiul de cinci zile dintre Rusia si Georgia este subiectul unui film turnat la Hollywood , care il are in rolul central pe Andy Garcia, actorul nominalizat cu Premiul Oscar. Renny Harlin, regizorul noii productii intitulate simplu, „Georgia”, spune ca filmul este unul anti-razboi.

El a promis ca pelicula nu va participa intr-un conflict, care deja a sporit un razboi cu o propaganda de intensitate inalta dintre ambele tari care se acuza una pe alta de inceputul ostilitatilor. Andy Garcia il va interpreta pe Mihail Saakasvili, presedintele Georgiei, insa nu a fost inca anuntat cine va fi presedintele rus Dmitri Medvedev sau prim-ministrul Vladimir Putin.

Filmul ii are in centrul atentiei pe un reporter si un cameraman al unui post TV american, prinsi in mijlocul conflictului si fortati sa faca alegeri etice aspre. Este foarte posibil ca filmul sa incomodeze Rusia si Georgia, care continua sa-si sustina cu tarie propriile versiuni ale razboiului la mai mult de un an de la conflict. Productia hollywoodiana nu este singura avand ca tematica conflictul armat ruso-georgian. Potrivit publicatiei britanice „The Guardian”, celebrul regizor sarb Emir Kusturica, laureat al Festivalului de la Cannes, a refuzat sa realizeze un film in care e prezentata versiunea Rusiei privind evenimentele din august 2008 din Georgia…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *