Actualitate

Angela Merkel: Acordurile de la Minsk nu sunt RESPECTATE, vom pleda, prin urmare, pentru MENȚINEREA sancţiunilor împotriva Moscovei

‘Din păcate, acordurile de la Minsk nu sunt respectate, dacă avansăm, atunci avansăm numai cu câţiva milimetri, iar uneori se fac paşi înapoi. Germania va pleda, prin urmare, pentru menţinerea acestor sancţiuni’, a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

‘Dacă vor exista progrese, am putea relaxa sancţiunile’, a nuanţat totuşi cancelarul, a cărui ţară împreună cu Franţa mediază procesul de pace în Ucraina.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni economice severe Rusiei pentru anexarea în 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea şi pentru implicarea sa în războiul, care a început în acelaşi an, între forţele Kievului şi separatiştii proruşi în estul Ucrainei.

Potrivit Kievului şi Occidentului, Moscova acordă sprijin militar rebelilor în acest conflict, soldat deja cu peste 10.000 de morţi. Rusia dezminte aceste acuzaţii, în pofida numeroaselor dovezi care atestă contrariul.

‘Rusia trebuie să facă un lucru simplu, să părăsească Ucraina, să-şi retragă armele şi să restabilească integritatea teritorială a Ucrainei’, a declarat la rândul său preşedintele Poroşenko, care a denunţat aşa-numitele alegeri ‘prezidenţiale’ şi ‘legislative’ în cele două autoproclamate republici Doneţk (DNR) şi Lugansk (LNR) din estul separatist al Ucrainei, preconizate pentru 11 noiembrie.

‘Am condamnat organizarea de către Federaţia Rusă a acestor alegeri trucate’, a declarat Poroşenko. ‘Aceasta este un semn clar că Kremlinul nu este dispus la o rezolvare paşnică a situaţiei din Donbas’, a adăugat el.

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *