Ultima oră

Anomalie meteo în România. Cel mai călduros 4 februarie din istorie

În majoritatea zonelor, s-au înregistrat temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă, iar meteorologii spun că este cel mai calduros început de februarie, de când se fac măsurători în România.

Luni, cel mai cald, a fost la Târgoviște, unde s-au înregistrat 20 de grade. Și în București, a fost o zi frumoasă, iar oamenii au trecut la haine subțiri.

In acest weekned, partea de sud a țării s-a încălzit sub o masă de aer tropical, venită din zona de nord a Africii. Încurajați de vremea caldă, multi și-au adaptat ținuta.

Tânără: “Mă bucur că a venit vara, că e soare, că e cald, mi-am luat adidaşi. În sfârşit mă pot plimba pe afară.”

În Bucureşti au fost 19 grade, aşa că mulţi s-au bucurat de soare la terase. Este cea mai mare temperatura care s-a înregistrat într-o zi de 4 februarie, de când se fac măsurători.

Femeie: “Eram întristaţi, dar ne-am înseninat o dată cu soarele. Este surprinzător de cald.”

Soarele le-a dat curaj şi bicicliştilor ori celor pasionaţi de role.

Cel mai cald a fost în Târgovişte. S-au înregistrat 20 de grade Celsius, o temperatură de început de vară.

La malul mării, deşi au fost 12 grade, lipsa vântului a făcut ca temperatura resimţită de turişti şi localnici să depășească 15 grade.

Tânără: “Deosebi de cald, în special că e iarnă să nu uităm, totuşi e februarie, şi e puţin ciudat.”

Meteorolog: “Acestea sunt valori cu mult mai ridicate decât normalul perioadei, în Capitală de exemplu ar trebui să avem 3-4 grade. Acestea sunt valori de record.”

Nu renunţaţi definitiv la hainele de iarnă fiindcă pe la mijlocul săptămânii temperatura va scădea şi va reveni la normalul acestei perioade a anului. Joi şi vineri vor fi cam 3-4 grade pe timpul zilei şi temperaturi negative noaptea.

Meteorolog: “Ne aşteptăm şi la precipitaţii, dar scăzute cantitativ, mâine o să plouă S-V, N-E şi izolat în restul teritoriuliu.”

Şi marți vor fi temperaturi de 9, 10 grade, cu 5-6 grade mai mult decât normalul acestei perioade. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *