Actualitate

Antrenoarea echipei de fotbal feminin Under 17 a R. Moldova a fost lăudată de preşedintele UEFA pentru că a refuzat să ia mită

UEFA a adoptat în cadrul celui de-al 38-lea congres, de la Astana, o rezoluţie potrivit căreia toleranţa la meciurile tructate va fi zero. Astfel UEFA va înăspri şi mai multe sancţiunile împotriva persoanelor acuzate de blaturi.

În cadrul congresului Platini a dat-o drept exemplu de urmat pe Alina Steţenco, antrenoarea junioarelor tricolore ale Republicii Moldova refuzând, anul trecut, la CE U17, 8000 de dolari pentru a truca un meci. Mai mult de atât, ea a colaborat cu poliţia pentru a prinde în flagrant oficialul care îi propusese mita.

În urma acţiunii sale, oficialul din Republica Moldova a fost suspendat pe viaţă de către UEFA. "Cerem federaţiilor membre UEFA să se alinieze politicii forului european pentru combaterea acestui flagel care reprezintă o ameninţare reală pentru sportul nostru. Alina a spus nu, nu intimidării, nu corupţiei, ea merită să fie ovaţionată, este un exemplu de urmat", a declarat Platini.

sursa: romanialiberă.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *