IT&C

Apple a lansat noul iPhone 4S

Cu ochii întregii lumi către un livestream care nu a funcționat, Apple a lansat un smartphone identic cu cel de anul trecut ca look, dar cu o tehnologie nouă.

Noul iPhone 4S are același design precum modelul de anul trecut, dar este dotat cu un creier nou și mai multă memorie. Telefonul va rula aplicaţii mai rapid şi va funcționa pe baza noului iOS5, un program de inteligenţă artificială, care-ți ascultă şi interpretează comenzile.

Design

Are același design ca iPhone 4. Chiar şi antena, cu tot cu problemele vechi, pare să fie identică.

Procesor şi grafică

iPhone 4S are acum un procesor dual-core CPU A5, ca și iPad 2. Are, de asemenea, procesor grafic dual-core, ceea ce va permite descărcarea de imagini 3D mai rapid şi mai detaliat. Apple susține că această combinație hardware face iPhone-4S de şapte ori mai rapid decât iPhone 4 la jocuri şi de două ori mai rapid pe sarcini normale.

Baterie

Apple susține că noul procesor nu are un impact asupra duratei de viaţă a bateriei. Compania susține că noul iPhone va oferi 8 ore de convorbiri.

La ora 20.00, a urcat pe scenă Tim Cook, noul CEO Apple ."E o plăcere pentru mine să vă am ca oaspeţi", le-a spus Cook celor prezenţi.

WIRED.com a publicat o imagine cu Cook la începutul conferinţei.

Cook a vorbit despre creşterea vânzărilor Apple şi despre deschiderea unor noi magazine.

Cook, despre iPhone: "Următorul iPhone. Probabil din cauza asta este plină camera acum. În acest moment, din totalul iPhone-urilor vândute, mai mult de jumătate sunt iPhone 4".

Cook schimbă subiectul, trecând la iPad: "Voi reveni mai târziu la iPhone". iPad-urile în şcoli pot schimba modul în care predau profesorii şi metoda prin care copiii învaţă. Mulţi profesori sunt de acord cu noi. Fiecare stat din America are un plan de dezvoltare în acest sens. Trei din patru tablete vândute în SUA sunt iPad.

Forstall a vorbit şi despre camera noului iPhone care va fi mai uşor de accesat.

Noul sistem de operare iOS5 va fi disponibil din 12 octombrie.

O nouă aplicaţie pentru iPhone: "Find my friends". Vei putea afla unde se află familia sau prietenii.

Din 12 octombrie, va fi disponibil şi serviciul iCloud. Utilizatorii vor putea accesa mii de melodii din librăriile iTunes.

A fost anunţat noul iPhone 4S care va avea un procesor A5.

iPhone 4S are display Retina şi este de două ori mai rapid decât iPhone 4.

iPhone 4S va avea o cameră HD de 8 megapixeli. iPhone 4S poate filma la rezoluţia HD 1080p.

Comanda vocală este una dintre principalele noutăţi ale iPhone 4S. Aplicaţia se numeşte Siri. Telefonul va putea spune cum este vremea. Mai mult, se vor putea trimite şi SMS-uri vocale.

Evenimentul tehnologic al săptămânii, lansarea noului gadget Apple a monopolizat blogurile şi reţelele sociale. Zvonuri în legătură cu capacităţile acestuia au înconjurat, oricum, internetul, de câteva săptămâni. Toţi fanii dependenţi de tehnologie au aşteptat lansarea acestuia în cadrul conferinţei Apple, "Let’s talk iPhone".

Sursa: Money.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *