Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Februarie 2018
Abonamente

Economie 14 Aprilie 2011, ora 05:42    Din editia print

Apropo de voluntariat: trebuie să vină din inimă...

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Oficiali politici, oameni de afaceri şi vedete ale showbizului autohton şi-au dat întâlnire marţi la o cafenea din centrul Chişinăului, unde s-a ţinut prima şedinţă a Clubului de Presă al Societăţii Civile. Participanţii au discutat, la o prăjitură, despre voluntariat, acţiuni de caritate şi impactul pe care acestea pot să le aibă asupra societăţii şi a fiecărei persoane în parte. Tema este cu atât mai importantă, cu cât ieri a început oficial Săptămâna Naţională a Voluntariatului în RM.

Participanţii la discuţii - majoritatea, persoane bine cunoscute de public - au recunoscut că prin voluntariat vor să dea un exemplu de atitudine civică. „Fac voluntariat pentru că aşa am fost învăţat în cei şapte ani de acasă. Îmi pare normal să te implici în tot ce înseamnă societate. Îmi pasă când pot dărui un zâmbet unui copil sau ajuta tinerii să renunţe la droguri sau alcool”, a spus Nicu Ţărnă, solistul trupei „Gândul Mâţei”. Doina Usaci, de la Ministerul Educaţiei, a informat că voluntarii vor avea prioritate la admiterea la facultate, iar studenţii implicaţi în acţiuni de voluntariat vor obţine credite suplimentare. Iar Rodica Verbeniuc, şefa secţiei comunicări corporative „Moldcell”, s- arătat convinsă că o companie trebuie să-şi motiveze angajaţii să ia parte la acţiuni de voluntariat în comunitate, dar mai ales că „voluntariatul trebuie să vină din inimă”. Clubul a fost organizat de Parc Communications cu susţinerea USAID Moldova şi organizaţia internaţională AED. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul