Actualitate

Armata României trece Prutul

Misiunea de sprijin pentru Republica Moldova va viza următoarele coordonate: constituirea la nivelul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a unei echipe medicale formate din până la 12 medici şi asistenţi medicali, care se poate deplasa, la ordin, pentru o perioadă de două săptămâni în sprjinul activităţilor medicale dintr-un spital din Chişinău; sprijin pentru evacuarea militarilor moldoveni infectaţi cu COVID-19 din teatrele de operaţii din Balcani şi din Mali; punerea la dispoziţie a unei aeronave C 27 Spartan – în limita a trei ieşiri – pentru transport de materiale medicale, la solicitarea autorităţilor din Republica Moldova, din state ale UE sau Turcia la Chişinău, în limita a 20 de ore de zbor; asigurarea unei grupe de decontaminare a personalului, tehnicii şi terenului, la solicitare.

Misiunea de sprijin pentru SUA constă într-o echipă medicală, formată din până la 12 medici şi asistenţi medicali, care se va deplasa la ordin, pentru o perioadă de până la 30 de zile, în sprijinul activităţilor medicale dintr-un spital din Statele Unite ale Americii.

„Pe fondul pandemiei generate de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi al evoluţiei ascendente a situaţiei epidemiologice cauzate de infecţia cu acest virus, la nivel global au fost luate măsuri şi s-au derulat acţiuni ferme în domeniul sănătăţii publice, care au avut ca efect limitarea şi întreruperea activităţilor socio-economice şi îngrădirea unor drepturi şi libertăţi fundamentale. Pandemia a devenit, în scurt timp, o provocare pentru comunitatea internaţională”, se menționează în scrisoarea șefulului statului.

Potrivit documentului, în spirit de solidaritate, România a considerat că este necesar să acorde sprijin pentru prevenirea extinderii, facilitarea limitării şi pentru înlăturarea efectelor epidemiei generate de SARS-CoV-2 prin livrarea de medicamente şi echipamente şi personal medical.

Amintim că 42 de medicii și asistenții medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă din România au desfășurat în Republica Moldova, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul. Șapte persoane din echipă au fost depistate la revenirea în România cu noul coronavirus.

https://infoprut.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *