Cultură

Armonii autumnale cu vedete autohtone

Astazi, in incinta Palatului National, va avea loc spectacolul de binefacere „Armonii autumnale”.

Evenimentul este organizat de catre Ministerul Culturii si Societatea Culturala (SC) „Vatra” cu prilejul Zilei internationale a invalizilor si a celei de-a XX-a aniversari a societatii sus-numite.

In cadrul spectacolului vor evolua interpretii Vitalie Dani, Nelly Ciobanu, Irina si Anatol Bivol, Anisoara Puica, Vlad Negruzzi, Cristina Pintilie, Cezara, Nicolae Jelescu, Doinita si Lia Gherman, Marin Ganciu, Victor Botnaru, Mirela Romina-Iacob, Gicu Mogaldea, actorul Gheorghe Urschi, cantaretul din Romania Constantin Florescu, Ansamblul de dansuri populare „Martisor”, studiourile de dansuri „Soarele”, „Do re mi show”, „Modern show” s.a.

Solicitat de TIMPUL, presedintele SC „Vatra”, Vlad Negruzzi, ne-a spus ca la concert au fost invitati copii de la scolile-internat din republica, dar si toti cei care vor sa traiasca impreuna cu ei bucuria unei seri de neuitat. Potrivit lui, unul din reperele majore ale acestor spectacole de binefacere organizate de „Vatra” este cultivarea dragostei de tara. Un alt scop il constituie promovarea tinerelor talente care activeaza in domeniul artelor frumoase – muzica, teatru, cinema, literatura – contribuind prin mijloace artistice la familiarizarea copiilor cu patrimoniul cultural national.

Astfel, pe parcursul anilor, SC „Vatra” a lansat nume si cantece noi, a purces la o colaborare cu toate scolile din republica, i-a urcat in scena pe micutii talentati de la scolile-internat, pentru a simti si a se convinge ca viata poate fi frumoasa chiar si in lipsa parintilor si a rudelor.

„Copilarie, dulce feerie, „Sarut, femeie, mana ta”, „Fulgi de nea pe geana mea”, „Veniti cu noi in vis”, „Duminica mare a sufletelor noastre”, „Ghiocelul din inima”, „Copiii nostri, cetati ceresti”, „Mi-i dor de tara cu ciresi”, „In memoriam pentru cinstirea marilor patrioti ai neamului”, petrecut de Ziua Limbii Romane, sunt doar cateva manifestari culturale organizate de „Vatra” in fiecare an.

In cei 20 de ani de activitate ai SC „Vatra”, au fost organizate turnee prin satele si orasele republicii cu donatii de carte, inclusiv in Transnistria: Cocieri, Tiraspol, Tighina. „Aceste si alte manifestari culturale ne fac sa constientizam inca o data ca avem un potential cultural enorm, care-si asteapta valorificarea. In plus, urmeaza sa descoperim inca multe alte comori: azi, ca niciodata, vizavi de timpurile complicate pe care le traim, tineretul nostru are nevoie de un sprijin artistic de nadejde, ceea ce si face SC „Vatra”, a mai declarat Vlad Negruzzi.

Iata doar cateva nume promovate de ea: Vitalie Dani, Galina Gherman, Ludmila Paslaru, Valeriu Rasnita, Nicolae Josanu, Igor ?urcanu, Doinita Gherman, Anisoara Puica, Georgeta Voinovan, Aura, Rodica Rosioru, Anatol Ionas, Ludmila Rosculet, Cristina Pintilie s.a.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *