Actualitate

“Atacul raider asupta Î.S. Registru este o tentativă disperată a Guvernului”

„Consultantul juridic al corporaţiei Trimol a comunicat că iniţierea de către compania Intercomsoft-Moldova a unei acţuini cu privire la neexecutarea de către Moldova a contractului nu are nici o legătură cu atacurile raider împotriva oricărei instituţii de stat sau împotriva patrimoniului RM şi orice declaraţii de acest fel sunt lipsite de temei, absolut nefondate, iar Trimol le va califica drept calomnioase şi pasibile de a fi un temei pentru urmărire judiciară”,  se subliniază în comunicatul serviciului de presă pus la dispoziţia agenţiei.

Trimol este o societate pe acţiuni din SUA cu o istorie de circa 55 de ani ale cărei acţiuni le deţin circa 400 de acţionari. În calitatea sa de societate pe acţiuni de tip deschis Trimol prezintă rapoarte trimestriale, anuale şi de altă periodicitate Comisiei SUA pentru valorile mobiliare şi burse – cu acte de evidenţă financiară cu privire la activitatea sa şi a companiilor-fiice, informaţie care este supusă unui audit riguros.

„Luînd în calcul toate aceste rapoarte (care sînt documente cu caracter public) activitatea corporaţiei este absolut transparentă. Spre deosebire de companiile particulare, orice politici sau planuri orientate spre acapararea vreunei organizaţii, mai ales proprietăţii de stat sau a oricărei întreprinderi de stat, precum şi achiziţionarea planificată a oricărei proprietăţi sau întreprinderi de acest fel, prin o metodă sau alta, ar fi trebuit să aibă girul Consiliului director Trimol şi să fie urmată de prezentarea unui raport de rigoare Comisiei SUA pentru valorile mobiliare şi burse care, la rîndul ei, ar fi făcut public un atare plan. Trimol nu a înaintat un asemenea raport deoarece nu planifică şi nu intenţionează să procure sau să acapareze întreprinderea moldovenească Registru”, – se arată în document.

“Afirmaţiile nefondate cu privire la presupusul „atac raider” sunt calificate de consultantul juridic al corporaţiei Trimol drept o tentativă disperată a guvernului RM de a evita decizia judecăţii moldoveneşti în favoarea Intercomsoft în procesul împotriva ministerului economiei al RM pentru încălcarea curentă a contractului”,  se accentuează în comunicat.

Sursă: Newsmoldova.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *