Ultima oră

Atenţie la carnea şi peştele cumpărat

IPSSPMPC recomandă:

– procuraţi carnea în stare proaspătă numai în locuri autorizate: măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe. Carnea trebuie să fie elastică, de o culoare de la roz pal pînă la roşu închis, în urma apăsării cu degetul să revină la forma iniţială şi să nu prezinte suprafaţa lipicioasă, urît mirositoare.

– la procurarea peştelui în stare proaspătă atrageţi atenţia ca suprafaţa acestuia să fie curată, cu un strat uniform de solzi, culoarea potrivit speciei, bronhiile roşii, cu nuanţă caracteristică speciei, fără rupturi;

– la procurarea ouălor examinaţi aspectul lor exterior. Coaja ouălor proaspete trebuie să fie curată, tare, întreagă şi fără pete.

Fiţi foarte atenţi şi la procurarea jucăriilor şi a altor produse nealimentare. Cumpăraţi ghirlande luminoase de la comercianţi demni de încredere care garantează respectarea normelor de siguranţă. Comercianţii de pe stradă de obicei manifestă o atitudine nepăsătoare faţă de cerinţele de sănătate şi siguranţă prescrise, şi pot să aibă în comercializare chiar şi produse contrafăcute. Nu lăsaţi niciodată ghirlandele luminoase aprinse în absenţa dumneavoastră sau noaptea, în timp ce dormiţi.

IPSSPMPC recomandă tuturor celor care urmează să achiziţioneze pachete de servicii turistice de la agenţiile de turism din Moldova, să solicite informaţii complete despre pachetele de servicii ce urmează a fi contractate (în conformitate cu obligaţiile de informare impuse agenţilor economici din turism).

Protecţia Consumatorului informează că, în cazul în care aţi procurat produse şi servicii de calitate neadecvată, vînzătorul este obligat să le preschimbe cu mărfuri similare de calitate adecvată sau să vă restituie contravaloarea produsului sau serviciului.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *