Timpul Liber

Aţi trimis o carte poştală de sărbători?

Realizaţi cât de mult bine poate face un mesaj cu urări de Crăciun descoperit în cutia poştală?

Cât vă costă să trimiteţi o carte poştală de sărbători? Cărţile poştale se împart în trei mari categorii: cărţi poştale noi, cărţi poştale vechi şi cărţi poştale noi care le reproduc pe cele vechi. Cele dintâi sunt în circulaţie curentă şi au ca scop transmiterea de mesaje însoţite de imagini cu locurile pe unde se află expeditorul. Cea de-a doua categorie face parte dintr-un domeniu mai larg, al colecţiilor şi colecţionarilor. Iar cea de-a treia categorie readuce în circulaţie imagini şi modele vechi reeditate.

Ca o curiozitate ar trebui să ştiţi că primele cărţi poştale cu destinaţie expresă de comunicare erau neilustrate. Motivul pentru care se practica acest tip de corespondenţă deschisă era legat strict de bani: taxele poştale erau la jumătate faţă de scrisorile în plic. Prima carte poştală din lume a fost emisă de serviciul poştal austriac, la 1 octombrie 1869. Era din hârtie de culoare gălbuie şi avea mărimea de 123 x 83 mm. Preţul noului suport epistolar era de doi creiţari (o jumătate din preţul necesar expedierii unei scrisori) şi avea pe el inscripţia „Correspondenz – Karte”. Succesul noului gen de corespondenţă a fost imediat, fiind vândute peste 9 milioane de exemplare în primul an.

Doriţi să faceţi o surpriză inedită anul acesta? Luaţi o fotografie cu voi şi cu familia făcută în timpul unei cine petrecute în familie, scrieţi din suflet un mesaj pe verso şi îndreptaţi-vă către un oficiu poştal pentru a o trimite. Ca să faci o surpriză plăcută nu ai nevoi de mulţi bani, îţi trebuie doar bunăvoinţă şi cât mai multă imaginaţie.

(M. T.)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *