Actualitate

Au cerut validarea mandatului de primar al capitalei prin protest

Primarul ales, Andrei Năstase, a îndemnat chișinăuienii să iasă în fiecare zi de la ora 18.00, în fața Primăriei să protesteze, până se va valida mandatul de primar, dar și pentru a cere anularea sistemului mixt de vot. „Oricât de multe ar fi mijloacele lor de a frauda, nu pot ei frauda atât cât putem noi vota. De data asta pentru că nu au putut face nimic au decis să conecteze justiția selectivă, care este doar o sculă în mâna mafiei”, a mai spus Andrei Năstase.

Lidera PAS, Maia Sandu, susține că manifestanții vor merge la ședințe de judecată până se va valida mandatul primarului ales. „Această guvernare a pregătit toate condițiile să fure voturile în toate circumscripțiile din Chișinău la alegerile parlamentare, acesta este planul PDM-PSRM. Ei ne testează limitele. Noi am fost prea cuminți. Avem un exemplu că pe ei nu-i interesează ce vrem noi. Ei ne fură votul!”, a spus Maia Sandu.

Dan Perciun, liderul organizației de tineret PAS, s-a adresat tinerilor cu îndemnul de a ieși în stradă și de a-și apăra dreptul democratic la vot. El spune că tinerilor le-a fost furată speranța de a schimba ceva prin vot. Acest lucru poate fi schimbat doar dacă tinerii vor ieși mulți, uniți și pașnici în PMAN la proteste.

Vicepreședintele PLDM, Alexandru Bujorean, a spus că în noaptea de 19 iunie a fost înfăptuit un furt, oamenilor li s-a furat votul într-un mod cinic, având la bază niște motive penibile care au fost numite „agitația electorală în ziua alegrilor”. El susține că îndemnul de a ieși la vot în contextul în care nu se spune numele persoanei pentru care să se voteze, nu este agitație electorală.

Interpretul Cătălin Josan, a spus că persoanele care au fost nevoite să părăsească țara din cauza injustiției, doresc să se întoarcă într-un oraș frumos și curat. „E timpul să curățăm orașul, pentru că e un oraș care trebuie să înflorească. Vreau să văd acest oraș plin de libertate și educație”, a spus interpretul.

Mai mulți tineri care au luat cuvântul au menționat că își vor țara înapoi, nu mai vor să plece peste hotare, își vor familiile acasă și că doresc să-și construiască un viitor aici fără a merge peste hotare.

Pe lângă protestele periodice care încep de astăzi, 21 iunie, ora 18.00, organizatorii au anunțat un marș pentru apărarea democrației, pentru duminică, începând cu ora 14.00.

Marți, 19 iunie, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a decis invalidarea rezultatelor alegerilor locale noi din Chișinău, conform cărora primar general al capitalei a fost ales Andrei Năstase.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *