Actualitate

Au disparut dosarele lui Dodon?!

Viceprocurorul general Valeriu Botnari a dat indicatii ca sa fie distruse toate materialele in cazul „Fabricii de milioane a lui Igor Dodon”. Potrivit unor surse din cadrul Procuraturii Generale, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, luni, la prima ora, Botnari i-a convocat pe Boris Poiata, seful Procuraturii anticoruptie, si Ruslan Botnari, procurorul care ancheteaza cazul, ambii de la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC), si le-a spus sa distruga dosarele in care figureaza Igor Dodon si PCRM.

Amintim ca ministrul in exercitiu Dodon a primit ilegal timp de trei ani un salariu gras de cercetator stiintific de la Institutul de Economie, Finante si Statistica a Academiei de Stiinte, desi n-a prestat aici nicio activitate. Potrivit investigatiilor noastre, el a dirijat o retea intreaga de spalare de bani prin aceasta institutie, mai exact prin intermediul fostelor directoare Viorica Carare si Valentina Fetiniuc, operand cu suflete moarte si achizitii publice fictive. Toate aceste ilegalitati au fost constatate de CCCEC, care a realizat in primavara o revizie tematica si care a deschis cinci dosare. Pe doua dintre aceste dosare au fost intentate cauze penale, celelalte sunt ascunse prin sertare. Procurorii nu au vrut sa ne spuna ce nume figureaza in cele doua dosare. Potrivit surselor noastre, a fost pusa sub invinuire fosta directoare a Institutului, Valentina Fetiniuc si, in calitate de banuita, o simpla contabila-casierita. Deci, nicidecum cei care au creat si au dirijat spalarea a cel putin 3,5 mln. lei din bugetul statului. Precizam, de asemenea, ca viceprocurorul general Valeriu Botnari este finul Valentinei Fetiniuc si este cel care „a avut grija” de cele cinci dosare. Tot el acum a dat indicatii sa dispara tot ce este legat de Dodon, Fetiniuc si Carare.

Unul dintre dosarele dosite este cel al PCRM, care a inchiriat spatii in cadrul institutiei de pe str. Ion Creanga, 45. Mai multi ani la rand, partidul de guvernamant n-a platit niciun leu pentru chirie. La indicatia lui V. Voronin, precum ca „nicaieri nu trebuie sa figureze PCRM”, acestui dosar i s-a pierdut urma.

Sursele noastre de la Procuratura Generala ne-au mai spus ca se distrug si alte dosare „problematice” in care figureaza demnitari din cadrul MAI sau chiar de la Procuratura, cum ar fi cele de trafic de droguri si de fiinte umane. Aceeasi practica a arderii si distrugerii documentelor se aplica si in unele ministere si institutii guvernamentale.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *