Actualitate

Avertizare meteo, vom avea 50+ grade Celsius la vară: urmează CEA MAI FIERBINTE VARĂ din istorie

Avertizare meteo, vom avea 50+ grade Celsius la vară: urmează cea mai fierbinte vară din istorie
Dacă până acum credeam că ne topim la 40 grade Celsius și urâm canicula pe timp de vară, nu se știe cum vom reacționa la peste 50 grade Celsius. Meteorologii susțin că am putea avea cea mai călduroasă vară din istoria țării noastre.

Vremea va fi capricioasă și vom putea avea două anotimpuri în aceeași lună. De esemplu, vom putea avea în weekend o temperatură de 30 grade Celsius, iar la începutul săptămânii vremea se poate răci brusc cu un număr și de 10 grade Celsius.

Simona Căpșună, meteorolog Observator a declarat:

„Încă de la începutul acestui an vremea a evoluat ca și când ne-am fi aflat cu o lună mai târziu fata de cea calendaristică. S-au atins frecvent temperaturi de peste 10 grade celsius în ianuarie și februarie.”

Vom avea parte de vreme care va trece rapid de la temperaturi ridicate la ploi, vijelii și temperaturi scăzute. Simona Căpșună a mai adăugat:

„Maximele au tins spre 26 de grade în primele luni ale primaverii iar acum în prima parte a lunii mai se vor inregistra pana la 30 gr celsius.”

Meteorologii au anunțat că luna iunie va fi puțin rece, în special în zona nordică a țării. Pe la mijlocul lunii, temperaturile maxime vor depăși 30 grade Celsius. Totuși în iulie și august, vom experimenta numeroase episoade de vreme caniculară. Simona Căpșună mai menționat:

„Dacă se va menține aceasta tendinta înseamnă ca la vara temperaturile vor fi deosebit de ridicate dar vor apărea și fenomene meteo extreme, cum ar fi furtunile, tornadele, grdinina și inundatiile.”

În țara noastră, cea mai ridicată temperatură din istorie a fost de 44.5 grade Celsius la umbră în data de 10 august 1951 în Bărăgan. Încălzirea globală este un fenomen despre care s-a vorbit de câțiva ani, dar abia acum vom vedea clar efectele nocive.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *