Actualitate

Avocat acuză magistraţii de emiterea unei hotărâri nefondate

Vitalie Ţaulean a subliniat că pe pagina Curţii de Apel ședința de judecată figura pe data de 26 ianuarie. Cauza a fost examinată însă pe 24 ianuarie, în lipsa clientului său şi în prezenta unui avocat din oficiu care nu a făcut cunoștință cu materialele recursului şi nici nu a avut posibilitatea să discute cu persoana pe care se presupunea că o reprezintă.

În urma şedinţei de judecată, instanța a decis ca Vladislav Cucer să se întoarcă în închisoare pentru ispășirea termenului rămas – de un an 11 luni. Decizia s-a luat în pofida faptului că persoana a păşit ferm pe calea reeducării, s-a resocializat, a dat dovadă de responsabilitate, corectitudine, nu a comis abateri, a subliniat Vitalie Ţaulean.

Avocatul a sesizat deficiențele Codului de procedură penală, care, în urma unor modificări, nu permite ca persoana să se adreseze cu un recurs de anulare a hotărârii. Până în 2012, toate aceste adresări erau examinate la Curtea Supremă de Justiție şi în 50% din cazurile examinate i se dădea dreptate condamnatului.

Vitalie Ţaulean a spus că va depune plângeri la Procuratura Generală şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru tragerea la răspunderea penală a procurorilor şi magistraților care au emis hotărârea de întoarcere în închisoare a clientului său.

Vladislav Cucer, prezent în conferința de presă, a declarat că imediat după eliberare s-a angajat în câmpul muncii şi s-a înscris la cursuri de bucătar, iar toţi banii pe care îi obţinea îi aduce în familie pentru creșterea fiicei sale în vârstă de patru ani. Acesta a menționat că rămâne voluntar la organizația obștească la care s-a alăturat încă fiind în detenţie şi a făcut apel la președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, să ia atitudine faţă de acţiunile ilegale ale judecătorilor. Soţia deţinutului, Ala Valac, a spus că este disperată. După ce timp de patru ani a educat singură fetiţa, acum nu ştie cum să îi explice de ce tatăl, cu care are o legătură afectivă foarte puternică, trebuie să se întoarcă la închisoare.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *