Barack Obama: „UE are capacitatea de a rezolva criza zonei euro”

publicat în Economie Mondială pe 6 Iunie 2012, 05:48

Preşedintele american, Barack Obama, consideră că europenii au capacitatea de a acţiona pentru rezolvarea crizei din zona euro, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, citat de AFP. 

„Preşedintele consideră că europenii au capacitatea de a acţiona pentru a rezolva situaţia şi că au luat deja măsuri importante”, a declarat Carney în cursul cotidianului briefing de presă.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane a adăugat că „se menţin riscuri serioase şi nu încape îndoială că pieţele rămân sceptice în privinţa măsurilor luate până în prezent. Considerăm, deci, că trebuie luate şi alte măsuri”, a insistat Carney.

Pe de altă parte, el a indicat că în cursul consultărilor ce au loc cu regularitate cu partenerii săi europeni, Statele Unite au adus în discuţie lecţiile învăţate din experienţa americană a crizei.

Astfel, potrivit lui Carney, Washingtonul a discutat cu partenerii săi europeni despre hotărârile dificile luate de SUA, cum ar fi salvarea băncilor cu fonduri publice, decisă la sfârşitul lui 2008. Purtătorul de cuvânt a adăugat că responsabili de pe ambele maluri ale Atlanticului au discutat despre modul în care anumite lecţii învăţate în SUA ar putea fi aplicate în Europa.

(Moldpres)