Actualitate

Basarabeanul acuzat de viol rămîne în arest

El a fost adus încătuşat, ieri dimineaţă, la ora 8.30, la Tribunalul Braşov, unde s-a judecat recursul în cazul arestării sale preventive pentru 29 de zile, conform unei decizii a Judecătoriei Zărneşti. După ce a fost audiat timp de o oră, instanţa a rămas în pronunţare, iar verdictul a venit în jurul orei 11.30. Completul de judecată, format din trei judecători, a respins în unanimitate recursul, prin urmare Corcodel a fost condus înapoi în arestul IPJ Braşov. Corcodel şi-a susţinut nevinovăţia şi în faţa judecătorilor, spunînd că a lăsat-o singură în cameră pe Domnica Novac şi tot el a găsit-o după circa o jumătate de oră, inconştientă, pe pavajul din faţa pensiunii, apoi a chemat salvarea.

„Regret că am plecat din cameră“

Corcodel, în vîrstă de 28 de ani, a cunoscut-o pe Domnica în seara în care s-au cazat. Grupul de tineri din Republica Moldova închiriaseră Pensiunea „Tudor“ pentru a serba Crăciunul pe rit vechi. Tot în acea seară, cei doi au început să flirteze. După spusele lui Corcodel, fata a fost cea care i-a sugerat ca, după ce pleacă toţi prietenii lor, ei doi să rămînă împreună în cameră. Zis şi făcut. După ce au băut bine, au rămas singuri în cameră şi au început să „se joace“ erotic. „La un moment dat, ea s-a ridicat şi s-a dus în baie. Am ciocănit la uşă şi am întrebat-o dacă e bine şi a mormăit ceva, că e bine. Cred că i-a fost rău şi a vomitat. Eu am plecat apoi în camera mea, unde eram cazat cu cumnatul meu. Am încercat să dorm, dar nu am prea reuşit. Noaptea am auzit un zgomot ca şi cum ar fi fost o uşă închisă, iar apoi a pornit alarma maşinii mele. Aveam nişte bani în maşină, aşa că am coborît cu cumnatul meu. Mi-au atras atenţia doi cîini, iar cînd ne-am apropiat şi am luminat locul cu telefonul mobil am văzut faţa fetei plină de sînge“, a spus Corcodel. Tot el a fost cel care a sunat la 112 pentru a chema Ambulanţa. Bărbatul a adăugat că îi pare rău că a plecat din cameră şi a lăsat-o singură, pentru că dacă ar fi rămas, Domnicăi nu i s-ar fi întîmplat nimic rău. „Nu-mi explic ce s-a întîmplat şi regret că am plecat din cameră. Eu ştiu că am lăsat-o singură în cameră. Mai mult nu ştiu. Îmi pare rău de ce a păţit Domnica, pentru că e o fată aşa frumoasă“, a mai spus el în faţa judecătorilor. Deşi se declară nevinovat, Corcodel a refuzat să facă testul poligraf.

Declaraţii contradictorii

Nu de aceeaşi părere sînt prietenii din grupul celor doi, care au dat mai multe declaraţii contradictorii, amintirile fiindu-le probabil influenţate şi de alcoolul consumat din belşug în seara respectivă. O prietenă a Domnicăi a spus că fata nu a rămas singură în cameră cu Corcodel, ci că ea a pus-o la culcare şi a învelit-o într-un prosop pe tînăra de 20 de ani căreia îi era rău din cauza băuturii. Apoi a lăsat-o singură în cameră, dormind. Unii dintre martori spun că au văzut în camera Domnicăi şi un prezervativ folosit, cu toate că Ion Corcodel a declarat că nu a întreţinut relaţii sexuale cu fata pentru că era prea beat. Prezervativul a fost însă de negăsit, iar bărbatul spune că nu ştie nimic despre aşa ceva. Basarabeanul susţine că nu ştie nimic nici despre urmele de fecale găsite de anchetatori în baia şi în camera unde era cazată Domnica Novac.

Susţinut de biserică

• Stareţul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului“ din satul Ţîrpova, raionul Rezina, unde Ion Corcodel este ctitor, le-a trimis magistraţilor români un înscris, o garanţie pentru buna-credinţă a lui Corcodel, garantînd pentru el şi descriindu-l ca pe o persoană „evlavioasă, dăruitoare şi respectuoasă“. „Cu mare întristare şi nedumerire am aflat despre reţinerea lui de către organele de urmărire penală. Din acest considerent, conducerea Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului îşi ia cu cea mai mare responsabilitate angajamentul de a fi garantul domnului Ion Corcodel. Cu toată certitudinea încredinţăm instanţele de judecată, organul de urmărire penală, că domnul Ion Corcodel nu va comite nicio acţiune ilegală şi se va prezenta la orice chemare la organul de urmărire penală, va respecta obligaţiunile procedurale, prevăzute de legislaţie. Reieşind din cele menţionate, rugăm să acceptaţi angajamentul exprimat de către conducerea mănăstrii Adormirea Maicii Domnului din satul Ţîrpova de a interveni în calitate de garant de încredere pentru cetăţeanul Ion Corcodel“, se arată în garanţia stareţului.

Agresat de poliţişti în arest?

• Basarabeanul a mai declarat că în arestul poliţiei a fost lovit peste cap de un poliţist şi că a fost bruscat şi înjurat. „Eu am spus de sîmbătă că vreau să vorbesc cu presa, dar nu mi-a dat nimeni voie. Asta pentru că am fost lovit peste cap, îmbrîncit şi înjurat de mamă de poliţişti. Probabil se temeau să nu vorbesc. Mi-au spus că ei fac legea acolo“, a spus Corcodel. Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a spus că inculpatul nu a făcut nicio reclamaţie că ar fi fost agresat de vreun agent de poliţie. În ceea ce priveşte presupusa grevă a foamei pe care Corcodel a anunţat că o face de cînd a intrat în penitenciar, poliţiştii susţin că acesta nu a refuzat hrana de cînd este în arest. Avocatul Dorian Senchetru a declarat presei că va formula o nouă cerere de judecare în strare de libertate a clientului său.

Domnica suferă de amnezie

• Domnica Novac se află în continuare internată la secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Braşov. Potrivit medicilor, ea a ieşit din comă, se simte bine şi poate mînca fără ajutor. Însă din cauza loviturii puternice la cap, fata suferă de amnezie şi nu mai ştie ce s-a întîmplat în seara respectivă. Totuşi şi-a recunoscut mama care a venit din Chişinău să o viziteze la spital. Domnica Novac a fost găsită în 4 ianuarie, la ora 05.00, pe pavajul din faţa Pensiunii „Tudor“ din Rîşnov, complet goală şi inconştientă. Ea a suferit un traumatism craniofacial sever, fractură cu înfundare os frontal şi contuzie cerebrală şi pulmonară. Ion Corcodel făcea parte din grupul de tineri din Republica Moldova care s-a cazat la Pensiunea „Tudor“ din Rîşnov unde turiştii urmau să-şi petreacă Crăciunul pe rit vechi. Grupul de 27 de basarabeni s-a cazat în cursul zilei de marţi şi imediat după aceea tinerii s-au pus pe chef cu vodcă şi bere. Petrecerea a ţinut pînă a doua zi dimineaţa. În jurul orei 04.00, Domnica Novac, tînăra de 20 de ani, a rămas singură în cameră cu Corcodel. Nu se ştie ce s-a întîmplat, dar după o oră ea a fost găsită de prieteni zăcînd aproape moartă pe pavajul din faţa pensiunii. Era complet dezbrăcată.

Via Monitorul Brasov

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *