Eveniment

Băsescu l-a adus pe Chirtoacă de la Vilnius

Șeful statului român a fost întâmpinat la aeroport de președintele Nicolae Timofti. Declarațiile de presă pe care le-a făcut înaltul oaspete s-a referit la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius și parafarea Acordului de Asociere cu UE de Republica Moldova. „Ceea ce s-a întâmplat astăzu cu Republica Moldova e o mare bucurie. România mulțumește guvernului Filat, guvernului Leancă, care au susținut acest drum. Până în luna martie, cetățenii vor circula liber în UE și vor putea să beneficieze de una din cele patru libertăți prevăzute de Acordul de Asociere”, a declarat Traian Băsescu, adăugând că uneori are un regret că România ar fi putut ajuta mai mult Republica Moldova. 

Președintele României a sosit la Chișinău pentru a se întâlni cu Nicolae Timofti și a participa la evinementul organizat de ambasada română de la Chișinău cu ocazia Zilei Naționale a României. 


Dorin Chirtoaca, primar de Chișinău

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a venit la Chișină cu avionul președintelui român. „Așa s-au potrivit lucrurile. Întrucât mâine trebuie să fiu la București și, respectiv, la Alba-Iulia, am găsit posibilitatea să vin cu domnul președinte cel puțin de la Vilnius la București. Cel puțin așa a fost discuția iniațială. Până la urmă dânsul mi-a propus să merg și de la București la Vilnius. Este simbolic”, a declarat Dorin Chiartoacă. El a precizat că nu a fost inclus în delegația națională, ci a primit invitația de a participa la Summitul de la Vilnius de la Comitetul Regiunilor din Bruxelles. 

Timpul.md (I.M.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *