Externe

Bashar al Assad a vizitat în secret Moscova

Potrivit publicației, Assad a vizitat Rusia cu câtevazile înainte de ultima vizită în Rusia a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, care s-a întâlnit cu Putin pe 7 iunie 2016.

La întâlnirea lui Assad cu Putin s-a discutat împacarea între Siria și Israel, care ar trebui să fie un efect complementar al acordului cu privire la organizarea Siriei de dupa război. Publicația afirmă că, la baza pacii israeliano-siriene ar trebui să stea propunerea făcută de președintele Bill Clinton înca în anii 90. Ziarul nu menționează că aceasta se referă la retragerea completă israeliană de pe Înălțimile Golan, atrage atenția NEWSru Israel.

La o lună și jumătate după presupusa vizită a lui Assad la Moscova, Putin a purtat discuții și cu secretarul de stat american. Pe 14 iulie, John Kerry s-a întâlnit cu liderul rus la Kremlin. Presa se așteapta ca soluționarea situației din Siria să fie tema principală a întâlnirii, cu toate acestea, după discuții, secretarul de presă al Kremlinlui Dmitri Peskov a declarat că, „din pacate, nu am reusit sa ne apropiem pentru o cooperare reală în vederea combaterii terorismului în Siria”.

Ultima dată, Assad a vizitat oficial Moscova în octombrie 2015. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *