Actualitate

Belarus nu va mai certifica produsele horticole pentru reexport în Rusia

Măsura va afecta numai produsele care sunt incluse în lista celor interzise de Federația Rusă și va dura până când inspectoratul va întreprinde măsurile necesare pentru a confirma țara de origine a produselor. Aceste acțiuni vor împiedica circulația produselor „sancționate” furnizate din Republica Belarus în Rusia. Cu toate acestea, importurile de produse vegetale destinate utilizării pe teritoriul Belarusului vor continua.

Pentru a exclude livrările ilegale de astfel de mărfuri în Rusia, către țările terțe au fost trimise cereri privind prezentarea informației despre volumul producției și exportului de fructe și legume în Republica Belarus.

În timpul negocierilor, Rosselhoznadzor a atras atenția colegilor din Belarus asupra faptului că, importul merelor din Belarus a crescut în acest an, în timp ce anul trecut livrările au fost stopate la jumătatea lunii februarie. O situație similară se observă și în cazul importului de varză.

Reamintim că, săptămâna trecută Rosselhoznadzor a raportat despre posibila introducere a unei interdicții privind reexportul de fructe și legume care vin în Rusia din Republica Belarus. Motivele măsurilor propuse au fost numeroasele cazuri de import de pe teritoriul Republicii Belarus a produselor incluse în lista celor sancționate și, ca urmare, neîncrederea față de sistemul de certificare fitosanitar din Republica Belarus.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *