Actualitate

BELGIA: 23 de migranţi descoperţi într-un camion frigorific la Zeebrugge

Însă camionul trebuia să descarce marfa la o întreprindere din zona industrială din Zeebrugge, mai sus de port, unde migranţii au şi fost descoperiţi.

Cei 23 de migranţi au fost predaţi poliţiei. Poliţia federală a precizat că sunt trei femei printre ei şi că unii migranţi ar putea fi sudanezi.

Tot din portul Zeebrugge plecase, la sfârşitul lunii octombrie, feribotul cu un container frigorific descărcat într-un port englez şi în care au fost descoperite apoi corpurile neînsufleţite a 39 de migranţi vietnamezi. Această tragedie a avut un puternic ecou internaţional.

Citat de mass-media flamandă, guvernatorul Flandrei de vest, Carl Decaluwé, a cerut statului belgian să consolideze controalele la Zeebrugge – una dintre platformele pentru transporturile cu feribotul în Anglia şi pe coastă, în general.

‘Cred că este nevoie de primii morţi pentru ca unii să se trezească’, a denunţat Decaluwé, amintind că marţi dimineaţă se răsturnase o ambarcaţiune cu 14 migranţi în largul De Panne.

Dintre aceştia, şase au fost arestaţi. Ceilalţi opt nu au fost găsiţi, dar au reuşit să ajungă la mal, potrivit diverşilor martori.

În cazul dat, doi afgani suspectaţi de trafic de persoane au fost reţinuţi miercur 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *