Frumusețe

Beneficiiile frunzelor de nuc: Tratamente simple pentru sănătate şi frumuseţe

Descoperă care sunt beneficiile frunzelor de nuc asupra frumuseţii şi sănătăţii tale!

Frunzele de nuc sunt o parte importantă a medicinei naturistei româneşti, dat fiind faptul că sunt ticsite cu substanţe cu proprietăţi uimitoare. În frunzele de nuc se regăsesc taninuri elagice, plus o varietate de derivati de naftochinona, cărora li se adaugă acidul cafeic, acidul ascorbic, glicozidele flavonice, p-cumaricul şi o cantitate redusă de ulei volatil.

Pentru că proprietăţile lor benefice să fie resimţite la cel mai înalt nivel, frunzele de nuc se culeg tinere, la începutul verii, fără codiţă. Ulterior, trebuie puse la uscat într-un spaţiu răcoros şi bine ventilat, după ce au fost rupte în prealabil. Când frunzele de nuc devin friabile, pot fi adunate şi depozitate în săculeţi de pânză ori de hârtie pentru utilizări ulterioare.

Nucile verzi, beneficii nebănuite: tratează inima, gastrită şi sistemul nervos

Tratament cu frunze de nuc pentru par

Frunzele de nuc pot fi folosite cu succes că tratament împotriva căderii părului, dar şi pentru a colora discret părul şaten, căruia îi conferă o strălucire arămie aparte.

Tratamentul pentru podoabă capilară implică folosirea frunzelor de nuc verzi, proaspete. Adaugă 5 litri de apă într-o oală, după care pune 5 mâini de frunze verzi de nuc şi da la fiert.

Fiertură obţinută să lasă la răcit şi se aplică după spălarea părului, lăsând-o să acţioneze în special la rădăcini. Ulterior, părul trebuie lăsat să se usuce fără foehn.

Tratament cu frunze de nuc pentru ten

Infuzia de frunze de nuc este un ajutor de nădejde în îngrijirea tenului gras. Dacă eşti posesoarea unui astfel de ten şi îţi doreşti să reglezi producţia de sebum şi să calmezi roşeaţa şi iritatiile, pregăteşte o infuzie de frunze de nuc.

Adaugă 4 linguri de frunze uscate de nuc la 250 ml de apă fierbinte şi lasă la infuzat preţ de câteva minute. Soluţia obţinută se aplică, după răcire, pe ten.

Ceai de frunze de nuc pentru sănătatea digestivă

Infuzia de frunze de nuc are o influenţă pozitivă asupra sistemului digestiv, contribuind la îmbunătăţirea digestiei, dar şi la tratarea unei palete largi de afecţiuni. Pregăteşte infuzia adăugând 1 linguriţă de frunze la 250 ml apă clocotită. Acoperă cană şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Se recomandă consumul a 2-3 căni de infuzie de frunze de nuc pe zi.

Ceaiul poate fi folosit că adjuvant în tratamentul enteritei, gastritei şi a inflamatiilor intestinale, acţionând şi că un antidiareic eficient.

Beneficiile frunzelor de nuc asupra sănătăţii sunt însă mult mai complexe de atât! Astfel, infuzia de frunze de nuc este utilă în diabetul zaharat, hepatite, icter, candidoze, leucoree, rahitism, intoxicaţii cu metale grele, incontinenţă urinară.

De asemenea, decoctul de frunze de nuc poate fi folosit pentru a trata arsurile solare, dar şi alte probleme ale pielii, precum dermatită, acneea, eczemele şi furunculozele.

sursa: ele.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *