Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:33
Abonamente

CM 2018 28 Iunie 2012, ora 05:00    Din editia print

EURO 2012Bierhoff: „Germania e favorită în faţa Italiei”

Marime Font

 
 
 

Managerul naţionalei Germaniei, Oliver Bierhoff, este convins că de această dată nemţii vor fi cei care vor triumfa în duelul cu Italia, deşi din punct de vedere istoric confruntările directe dintre cele două echipe le-au surâs de cele mai multe ori azzurrilor: „De această dată noi avem echipa mai bună. 

Mă bucur că întâlnim Italia, având în vedere istoria mea personală la nivel de jucător, dar şi pentru că faţă de 2006 de această dată favoriţii suntem noi - a subliniat fostul atacant al celor de la AC Milan şi Udinese - „Cu tot respectul pentru adversari, Italia este o echipă de învins”.
Totuşi, naţionala Italiei merită respect din partea selecţionatei germane: „Faţă de Campionatul Mondial 2010 au un joc mai limpede, jucători noi şi interesanţi, recunoaşte Oliver Bierhoff, managerul Germaniei. „Prandelli a reuşit o treabă foarte bună, ceea ce s-a putut observa la partida cu Anglia: multe ocazii, un joc întotdeauna pe atac. Meritau să închidă meciul încă din timpul regulamentar. Va trebui să îi studiem bine”.

Prandelli: „Avem mai multe idei tactice”

Cesare Prandelli, antrenorul Italiei, confirmă că echipa antrenată de Joachim Low poate fi considerată favorită: „Germania are prima şansă, însă Italia este o echipă aflată într-o formă fizică foarte bună. Nimeni nu este invincibil, Spania, Germania, Portugalia sunt naţionale puternice, dar noi va trebui să profităm de punctele slabe ale adversarului, ceea ce ne-am propus să facem”.Selecţionerului italian i se scoate în evidenţă faptul că naţionala sa a luat naştere în urmă cu un an, chiar împotriva Germaniei: „După 2006, Germania şi-a restructurat politica, are câţiva ani în faţă noastră ca timp de pregătire, şi-au schimbat modul în care fac selecţia. Să nu uităm că ei au 17 centre federale, în timp ce noi doar unul singur…”.

Italia nu se pregăteşte de un clasic joc defensiv, ci va încerca să îşi impună stilul de joc, la fel cum s-a întâmplat în toate meciurile disputate de squadra azzurra până acum la EURO 2012: „Va trebui să ne facem jocul nostru, să riscăm. Prefer să primesc un gol pe contraatac, decât să fim ţinuţi în propriul careu timp de 20 de minute. Germania este o echipă foarte bine organizată, puternică din punct de vedere fizic şi cu multă încredere, inevitabil după 15 victorii consecutive. Noi însă avem mai multe idei, din punct de vedere tactic”.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md