Artă

Bijuteriile actriţei Elizabeth Taylor au stabilit la licitaţie un nou record mondial

Potrivit AFP, nimic nu a fost prea frumos, nimic nu a fost scump: bijuteriile celebrei actriţe Elizabeth Taylor s-au vândut ca pâinea caldă, într-o licitaţie istorică, marcată de numeroase recorduri şi de preţuri de vânzare care au depăşit adeseori de peste zece ori estimările specialiştilor.

În sala arhiplină a casei Christie’s şi prin telefon, cumpărătorii au supralicitat cu pasiune pentru a intra în posesia bijuteriilor cu diamante, smaralde, safire, rubine şi perle ce au aparţinut uneia dintre ultimele legende ale epocii de aur de la Hollywood, actriţa Elizabeth Taylor, care adora diamantele şi celelalte nestemate.

La mijlocul licitaţiei, în timp ce vânzările continuau, preţioasele piese deveniseră deja cea mai scumpă colecţie privată de bijuterii vândută vreodată la licitaţie. Ea s-a vândut în patru ore pentru suma totală de 115,9 milioane de dolari.

Preţurile au depăşit uneori de 100 de ori estimările specialiştilor, declanşând ropote de aplauze în sala arhiaglomerată a filialei newyorkeze a casei Christie’s. Un colier din aur şi fildeş a depăşit de 160 de ori valoarea la care era estimat.

Toate cele 80 de bijuterii puse în vânzare şi-au găsit cumpărător. Niciuna dintre bijuterii nu a fost vândută sub 100.000 de dolari.

Vânzarea nestematelor lui Elizabeth Taylor, care a scris o carte, în 2002, despre "povestea (ei) de dragoste cu bijuteriile" şi care a creat ea însăşi o serie întreagă de accesorii de acest tip, a reprezentat punctul de atracţie al acestei licitaţii.

Licitaţia continuă astăzi, cu scoaterea la vânzare în timpul zilei a altor 189 de bijuterii, iar apoi, în timpul serii, a celor mai frumoase rochii de ocazie create de designeri celebri. În zilele următoare vor fi scoase la vânzare restul garderobei actriţei, dar şi multe accesorii şi alte suveniruri.

Aproape jumătate din colecţie – 950 de obiecte – este licitată exclusiv pe internet, o premieră pentru casa Christie’s.

Sursa:
Gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *