Actualitate

Bila alba-Bila neagră

Bila albă


Traian Băsescu
, fostul președinte al României și soția sa, Maria Băsescu, au depus jurământul joi, 3 noiembrie, pentru a deveni cetățeni ai Republicii Moldova.

Ceremonia a avut loc la Ambasada Republicii Moldova la București. Depunerea jurământului în vederea obţinerii cetăţeniei moldoveneşti de către Traian Băsescu are în vedere atât respectarea legislaţiei în materie din ţara sa, cât şi intenţia fostului preşedinte de a vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Traian Băsescu a primit cetăţenia Republicii Moldova prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie, anul acesta.

Bila neagră

Deputații socialiști, comuniști au respins includerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului din 3 noiembrie a unui proiect de lege care prevede dreptul studenților să voteze la locul de studii.

Inițiativa a fost propusă de deputatul Valeriu Ghilețchi, din cauza prezenței reduse la vot a tinerilor, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a putea fi introdusă pe ordinea de zi a şedinţei Legislativului.

Deputații socialiști și comuniști au invocat faptul că nu poate fi modificată legislația în timpul campaniei electorale.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *