Actualitate

Bild: Ambasadorul german în SUA face lobby pentru conducta lui Putin

În scrisorile sale, Haber evident că vorbește în numele guvernului german atunci când scrie:” Suntem îngrijorați că Congresul intenționează în prezent să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei în domeniul energiei. Aceste sancțiuni ar putea afecta securitatea energetică europeană. Pentru bunăstarea Germaniei și a Europei este necesar gazul lichefiat (GNL) și gazul rusesc de gazoduct”.

Haber afirmă că impunerea de sancțiuni împotriva companiei ruse Novatek „ar putea afecta negativ aprobarea importurilor de GNL în Germania și ar împiedica în mod semnificativ creșterea importurilor de GNL”

Este o amenințare clară la adresa SUA care, la rândul lor, sunt puternic interesate în crearea de terminale GNL în Germania pentru exportul de gaz lichefiat american.

Potrivit diplomatului german, prin adoptarea amendamentelor la Directiva privind gazele, țările europene au îndeplinit cerința SUA de a dezvolta o poziție „unică europeană” în ceea ce priveste Nord Stream 2. „Orice măsuri suplimentare ale SUA împotriva acestui proiect vor fi contraproductive și vor submina unitatea Europei în această problemă dificilă a politicii de securitate energetică”, mai spune Haber în scrisoare.

În același timp, notează ziarul, unitatea europeană despre care vorbeste Haver în ceea ce privește „Nord Stream 2” este îndoielnică. „Darius Semashka, ambasadorul Lituaniei în Germania, a declarat pentru Bild:”Chiar și după compromisul Directivei Europene privind gazele, poziția noastră rămâne neschimbată. Guvernul lituanian este împotriva „Nord Stream 2″, deoarece credem că nu este în interesul Europei”.

Și Abasada Letoniei in Germania a confirmat că țara sa se opune în continuare „Nord Stream-2.

„Un angajat al Congresului Statelor Unite a declarat într-o conversație cu publicația că au fost șocați de scrisoarea ambasadorului german, în care ea „în mod clar ia partea Rusiei”, afirmă Bild.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *