Actualitate

Bine-i mirelui, ca nu-i nimeni in lume ca mireasa lui

In a doua zi a lunii octombrie, Dumnezeu a binecuvantat casatoria colegei noastre dragi Olesea Marcuta, directorul comercial al ziarului TIMPUL, cu Stefan Racu. Mirele si-a dat juramant inaintea martorilor – cei vazuti si nevazuti -, promitand miresei dragoste curata si neconditionata. Nunta lor a avut toate „ingredientele” unei petreceri reusite: invitati de onoare, delicatese cat poti sa-ti imaginezi, muzica aleasa si bautura din belsug.

Petrecerea organizata de proaspetii insuratei a fost ca in basme, plina de farmec si mister. Dansand pe ritmul valsului vienez „Santa Lucia”, Olesea si Stefan si-au jurat din priviri sa aiba intelegere, ingaduinta si multa dragoste unul fata de celalalt. Mariajul lor a fost indrumat cu mandrie si satisfactie de nasii Raisa si Andrei Birca, care i-au povatuit sa inteleaga viata in doi: micile nelinisti, marile necazuri, maruntele suparari trec, dar toate acestea transforma doua iubiri pamantene in una divina.

Probabil, in noaptea din ajunul nuntii, Stefan o fi avut insomnie, amintindu-si cum a intalnit-o pentru prima data pe Olesea. Initial, ea era sora unui prieten de-al sau. Odata intalnite, privirile i-au facut sa creada ca vor fi doar amici. Logica le spunea ca acest lucru este firesc, mai ales ca devenisera, ulterior, colegi de facultate. Timp de un an, au fost pasagerii aceluiasi mijloc de transport, care ii aducea de la Gratiesti la Chisinau si invers. Dar transportul public mai are si capacitatea de a se opri… Vazandu-i zambind in ziua nuntii, presupun ca ei isi aminteau de scranciobul cu lantul ruginit, de serile cu luna plina si diminetile stropite cu roua, de primele raze de soare, de caldura privirilor, de bataile inimilor si, in final, de acordul de a deveni sot si sotie…

Am participat si noi la nunta colegei noastre, unde am fost intampinati cu o varietate de aperitive si cu cel mai bun vin moldovenesc. Meniul a fost unul copios, cuprinzand bucate alese si fructe exotice. Sigur, la desert, ne-am delectat si cu dulciuri si am gustat din tortul miresei. Atmosfera a fost intretinuta de muzica aleasa, programul artistic fiind completat de Natalia Gordienco, Mihai Ciobanu si Alexandru Lozanciuc. Cu totii am lasat la o parte sobrietatea, incendiind atmosfera cu dansuri populare, dar si moderne. Si dupa cum e obiceiul, s-a facut si masa mare, unde, pe langa bani si cadouri, le-am urat tinerilor sa aiba un drum al vietii lin, in care sa se oglindeasca cel mai fericit destin.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *