Actualitate

Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al României, va întreprinde ASTĂZI o vizită de lucru în R.Moldova

În cadrul deplasării la Chișinău, ministrul Bogdan Aurescu va participa, alături de alți oficiali români, la ceremonia de întâmpinare organizată pentru echipa medicală din România care va activa, în perioada următoare, în unitățile sistemului sanitar din Republica Moldova implicate în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Cu prilejul vizitei, ministrul român al afacerilor externe va avea și o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea și va fi primit de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu. De asemenea, va avea o serie de alte întrevederi cu reprezentanți ai mediului politic din Republica Moldova.

Ministrul Bogdan Aurescu va evidenția, cu prilejul vizitei, necesitatea ca autoritățile din R. Moldova să continue consecvent reformele esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului european, România continuând să urmărească cu prioritate respectarea intereselor și așteptărilor legitime ale cetățenilor din Republica Moldova. Ministrul Bogdan Aurescu va reconfirma, totodată, angajamentul ferm al României pentru sprijinirea unui parcurs european ireversibil al Republicii Moldova, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare s-au împlinit, la 27 aprilie 2020, zece ani, acest parcurs fiind singurul în măsură să asigure dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova în beneficiul direct al cetățenilor săi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *