Astăzi 23 Februarie 2020, Duminică - Ultima actualizare la 22 Februarie 2020
Abonamente

Actualitate 30 Decembrie 2019, ora 19:17

Boris Andros: „Franzeluţa” S.A. activează strict în baza regulilor economiei de piaţă şi aşa va fi şi în continuare

Marime Font

 În cadrul unui interviu acordat portalului www.curentul.md, Boris Andros, Directorul general al Combinatului de panificaţie „Franzeluţa” S.A., a vorbit despre rezultatele înregistrate de întreprindere în 2019, despre provocările din acest an, dar şi despre planurile din continuare.

 C: Dle Director, cu ce indicatori încheie „Franzeluţa” S.A. anul 2019?

B.A.: Orice sfârşit de an este încununat de un bilanţ, iar bilanţul privind indicii economici pe întreprindere pentru anul 2019 corespunde aşteptărilor noastre. Combinatul de panificaţie „Franzeluţa” S.A. a înregistrat o cifră de afaceri aproape similară cu cea a anilor precedenţi. Acest lucru ne dă un imbold de a menţine parcursul satisfăcător al activiţăţii şi ne motivează să parcurgem noi trepte ale ascensiunii.

C: Care au fost cele mai mari provocări cu care v-aţi confruntat în acest an?

B.A.: Dintotdeauna, provocările apar mereu în calea succesului, iar noi nu suntem o excepţie în acest sens. Cerinţele consumatorului, care sunt tot mai exigente, sunt pentru noi o provocare continuă. Aici ne referim la faptul că, în ultimul timp, oamenii pun accent sporit pe alimentaţia sănătoasă, funcţională şi echilibrată din punct de vedere caloric, dar şi pe materiile prime folosite la prepararea produselor. Este de menţionat că piaţa autohtonă întâmpină dificultăţi în privinţa acestei cerinţe, cauza fiind lipsa de ingrediente sută la sută naturale (arome, margarină, cereale integrale, fructe şi legume deshidratate ş.a). Noi, în pofida acestor impedimente, încercăm la maxim să ne respectăm consumatorii, ţinând cont de doleanţele lor şi oferindu-le produse calitative la preţuri accesibile. Totuşi, cea mai mare provocare cu care ne confruntăm în ultimii ani este concurenţa – factorul care trebuie mereu ţinut sub control şi diminuat prin păstrarea fidelităţii consumatorilor.

Loading...


C: În ce măsură s-a resimţit concurenţa în 2019 pe segmentul Dvs. de piaţă?

B.A.: Concurenţa ne afectează într-o măsură simţitoare. În aceste condiţii, noi conştientizăm că ne aflăm într-o permanentă competiţie, pe care încercăm cât de cât să o învingem. Aici mă refer la cei patru piloni de bază: menţinerea produsului calitativ, preţul competitiv, promovarea şi prezenţa de produs. Plus la acestea, suntem mereu stimulaţi să găsim cât mai multe oportunităţi de dezvoltare, de îmbunătăţire a proceselor tehnologice, de implementare a noilor produse pentru a nu dezamăgi consumatorul şi pentru a le păstra fidelitatea.

C: Cum a evoluat situaţia la capitolul export?

B.A.: Ca şi în anii precedenţi, situaţia la capitolul export este una stabilă, cu rezultate bune privind îndeplinirea planului de vânzări, cu 104.6% pentru anul 2019. Factorii care au dus la aceste performanţe sunt relaţiile de durată şi de încredere reciprocă între „Franzeluţa” S.A şi partenerii externi, conlucrarea sistematică, organizarea Forumului de întrunire a distribuitorilor externi, la care au participat distribuitori și reprezentanți ai rețelelor din Israel, SUA, Grecia şi Germania. Evenimentul respectiv s-a soldat cu reacţii pozitive, iar în consecinţă au fost observate majorări ale volumelor de vânzări, comparativ cu 2018, la distribuitorul din Israel cu 11,4 %, iar la partenerii din SUA – cu 8,5%.

Pe lângă aceste ţări, produsele cu brandul „Franzeluţa” pot fi comercializate în peste 15 ţări, atât în comerţul tradiţional, reţelele locale, cât şi în reţelele mari internaţionale.

Menţionăm şi faptul că în anul 2019, pe piaţa din România au fost lansate 3 tipuri de pâine de secară, care se bucură de succes în rândul consumatorilor. O altă performanţă a fost lansarea în încă cinci ţări, pe lângă cele existente, a napolitanelor glazurate. De asemenea, am debutat în ţările importatoare cu 3 tipuri de biscuiți de ovăz, 2 tipuri de urechiușe, 2 torturi congelate şi 4 tipuri de covrigei „Rings”.

C: Ce produse noi aţi lansat?

B.A.: Piaţa mereu cere diversitate şi inedit. Misiunea noastră este să urmărim şi să analizăm permanent cerinţele consumatorului, elaborând sistematic mai multe produse noi. În prima jumătate a anului ne-am ghidat de tendinţele în materie de produse pentru Candy Bar, fapt pentru care a fost elaborată o gamă de prăjituri savuroase, care sunt realizate la comandă. Dintre acestea, prăjiturile „Cartofiori” cu umplutură au fost lansate şi în magazinele specializate „Franzeluţa”, iar consumatorii le-au dat din start calificative înalte.

În exclusivitate pe piaţa autohtonă, „Franzeluţa” a lansat covrigeii „Rings” de dimensiune foarte mică. Am debutat cu patru gusturi deosebite, sută la sută naturali: condimentaţi, picanţi, sărăţei şi cu mac. Au la bază ulei de floarea soarelui şi numeroase condimente naturale.

Totodată, dezvoltând seria produselor de preparare rapidă a gustărilor, spre finele anului au fost lansate chiflele „Burger” – un trend actual al bucătăriei moderne. Suntem satisfăcuţi de rezultatele obţinute şi, cu siguranţă, nu ne vom opri aici.

C: Cum aţi reuşit să vă descurcaţi la capitolul achiziţia materiei prime?

B.A.: Noi punem accent pe materie primă de calitate, or aceasta defineşte şi calitatea produselor noastre. Niciodată nu acceptăm nici un fel de compromisuri când e vorba de calitate. Evident, că materia primă de calitate costă mai scump, iar în acest an am avut şi situaţii când, din motive obiective, preţul la unele materii prime a crescut. Ne-am străduit ca aceasta să nu afecteze consumatorul, şi am identificat resurse interne care ne-au permis să menţinem constante preţurile la produsele noastre, chiar dacă la materia primă au crescut.

C: Ce planuri aveţi pe termen scurt, mediu şi lung?

B.A.: La moment, se lucrează asupra planului strategic de dezvoltare pentru perioada 2020-2025, unde toate acţiunile vor fi incluse după o analiză minuţioasă asupra direcţiilor de dezvoltare.

În cel mai scurt timp, mai exact în prima jumătate a anului 2020, pregătim darea în exploatare a unei linii noi de producere a urechiuşelor, chiflelor de tip „Ciabatta”, precum şi a diverselor produse de tip snack, solicitate atât pe piaţa internă, cât şi cea externă. Totodată, tendinţa întreprinderii este de a automatiza unele etape tehnologice pentru excluderea lucrului manual şi mai planificăm renovarea unor linii de producere a turtelor dulci şi biscuiţilor zaharoşi.

De asemenea, din dorinţa de a fi tot mai aproape de consumator, extindem reţeaua de magazine specializate „Franzeluţa” şi în regiunile republicii. Un prim pas în această direcţie este deschiderea magazinului din or. Hânceşti şi tindem ca pe viitor să ne dezvoltăm şi mai mult în direcţia respectivă.

C: Ce aşteptări aveţi de la anul 2020?

B.A.: Ne dorim ca „Franzeluţa” S.A. să continue trendul ascendent pe care-l înregistrează de câţiva ani. Acest lucru cred că e important atât pentru noi şi pentru consumatorii noştri, cât şi pentru ţară, în general. Aici mă refer la faptul că „Franzeluţa” nu este o simplă întreprindere, ea contribuie la dezvoltarea economică a statului şi a devenit o carte de vizită a ţării noastre.

Cât despre indicatorii noştri interni şi prestaţia de piaţă, vreau să menţionez că întreprinderea „Franzeluţa” S.A. este o societate pe acţiuni, care activează strict în baza regulilor economiei de piaţă şi aşa va fi şi în continuare.

C: În prag de An nou, ce mesaj adresaţi colectivului, partenerilor şi consumatorilor?

B.A.: Cu ocazia frumoaselor sărbători de iarnă, ţin să adresez cele mai calde urări de bine tuturor consumatorilor, partenerilor şi colectivului întreprinderii „Franzeluţa” S.A. Vă doresc un an fericit, plin de succese, prosperitate şi aspiraţii înalte. Fie ca feeria Crăciunului şi Anului Nou să vă aducă căldură în suflete şi în casele dvs., iar bucuria, înţelepciunea şi generozitatea să vă călăuzească pe tot parcursul anului! Să aveţi multă putere de muncă, linişte în casă şi pâine gustoasă pe masă! La mulţi ani!

Cristina Pendea

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 20:51

Piperul este un condiment des utilizat pentru a da gust salatelor si fripturilor, insa – inca din vremuri antice – proprietatile piperului au fost folosite atat in medicina, cat si in gospodarie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 20:45

Procurorul Teodor Niţă, care instrumentează cazul celor 16 containere cu deşeuri, care în acte figurau ca fiind obiecte de uz casnic second hand, descărcate în Portul Constanţa de pe o navă olandeză venită din Marea Britanie, a declarat vineri că acesta ar fi unul dintre...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 20:36

Autoritățile italiene au anunțat, sâmbătă, că o a doua persoană infectată cu coronavirus a murit. Este al doilea deces înregistrat de Italia în mai puțin de 24 de ore și, de asemenea, este al doilea cetățean european care este răpus de virusul apărut în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 20:22

Vedetele din „Friends” se reîntâlnesc într-un nou episod realizat pentru HBO Max. Serialul „Friends” a fost difuzat timp de 10 sezoane, începând din 1994, iar ultimul episod a avut 52.5 milioane de telespectatori doar în Statele Unite....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 19:43

Simona Halep, campioană la Dubai. O partidă cu mult tenis frumos, dramatism, emoții

Simona Halep, campioană la Dubai. O partidă cu mult tenis frumos, dramatism, emoții

Jucătoarea de tenis din România, Simona Halep, locul 2 WTA, a câștigat, sâmbătă, trofeul turneului de la Dubai, după ce a învins-o în finală pe Elena Ribakina din Kazahstan, locul 19 WTA, scor 3-6, 6-3, 7-6. Este pentru a doua oară când românca...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 16:57

Va denunța Moldova Convenția Europeană a Drepturilor Omului?

Va denunța Moldova Convenția Europeană a Drepturilor Omului?

 Decizia CEDO în cauza Ojog si Alții (nr. 1988/06) a readus in discuție problema recuperării prejudiciilor cauzate de către judecători prin adoptarea hotărârilor ilegale, care mai apoi au generat condamnarea Guvernului la CEDO.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 22 Februarie 2020, ora: 10:18

Postul Paștelui 2020. Când începe și ce tradiție bizantină NU e bine să o neglijezi

Postul Paștelui 2020. Când începe și ce tradiție bizantină NU e bine să o neglijezi

Postul Paștelui 2020. În calendarul bisericesc, în Postul Paștelui se intră în două etape, primul pas fiind făcut chiar mâine, pe 23 februarie, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Lăsată Secului pentru Postul Paștelui 2020 are două etape care conduc treptat către Postul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 09:40

Începe forajul în Marea Neagră. Producţia estimată va fi de 1 mld. metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul României

Începe forajul în Marea Neagră. Producţia estimată va fi de 1 mld. metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul României

Ministerul Economiei a emis, vineri, autorizaţia pentru executarea lucrărilor de foraje geotehnice offshore pe segmentul submarin al viitoarei conducte de alimentare din amonte Ana - STG, în apropierea ţărmului, în zona Vadu din judeţul Constanţa, a anunțat instituţia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 08:50

Bufonul regelui Consilierul lui Ion Chicu îl numește pe deputatul ACUM, Sergiu Litvinenco: „Leneș și mincinos”

Consilierul lui Ion Chicu îl numește pe deputatul ACUM, Sergiu Litvinenco: „Leneș și mincinos” Din editia print

Consilierul Premierului tehnocrat Chicu este cunoscut ca o persoana ciudată ce distribuie postări bizare pe pagina sa de facebook. Anterior Vitalie Drăgancea a dedicat mai multe postări dedicate liderilor opoziției parlamentare. Mai jos vă prezentăm câteva „idei” din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 08:04

5 alimente care agravează simptomele răcelii

5 alimente care agravează simptomele răcelii

Îți vâjâie capul, îți curge nasul și strănuți în continuu? Sunt semnele clare că suferi de răceală. Dar aceste simptome le au și cei care suferă de infecții virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS). Există mai mult de 200 de viruși care pot...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 07:57

Încă un suicid în centrul țării. Un bărbat de 62 de ani, găsit strangulat în propria gospodărie

Încă un suicid în centrul țării. Un bărbat de 62 de ani, găsit strangulat în propria gospodărie

Un nou caz de suicid a zguduit centrul țării. Un bărbat de 62 de ani a fost găsit strangulat în propria casă, de către fiul acestuia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 07:49

Trei primari PDM, care au plecat la „Pro Moldova”, au revenit peste o zi înapoi la Filip

Trei primari PDM, care au plecat la „Pro Moldova”, au revenit peste o zi înapoi la Filip

Cei trei primari PDM din raionul Dondușeni, care au anunțat, joi, că pleacă din partid, au revenit peste o zi. Anunțul a fost făcut de președintele democraților, Pavel Filip.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 07:32

Numărul cazurilor de CORONAVIRUS în China este în scădere

Numărul cazurilor de CORONAVIRUS în China este în scădere

 Numărul zilnic de noi cazuri de contaminare cu coronavirus în China este scădere, cu 397 de cazuri anunţate sâmbătă de comisia naţională de sănătate faţă de aproape 900 vineri, relatează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 07:12

ROMÂNOFOBIE CURATĂ în Parlamentul de la Chișinău / Extremiștii lui Dodon atacă cu jigniri șovine și xenofobe

ROMÂNOFOBIE CURATĂ în Parlamentul de la Chișinău / Extremiștii lui Dodon atacă cu jigniri șovine și xenofobe

Ieri, deputatul Octavian Țîcu a anunțat că o cărţulie „profund antiromânească şi antiunionistă” , în care se aduc jigniri statului şi cetăţenilor români, este distribuită în Parlament de „angajaţii fracţiunii PSRM”. Din aceste...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 07:12

Planurile lui Dodon dacă câștigă alegerile: Federalizarea R. Moldova și... „ieșirea din bortă”

Planurile lui Dodon dacă câștigă alegerile: Federalizarea R. Moldova și... „ieșirea din bortă”

Declarații bizare ale lui Igor Dodon despre „planurile sale” în următorii ani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 07:00

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 22 FEBRUARIE 2020. RACII POT AFLA UN SECRET

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 22 FEBRUARIE 2020. RACII POT AFLA UN SECRET

Horoscopul zilei de 22 februarie 2020 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 22 februarie 2020 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 22...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 03:20

„MITĂ ȘI ÎNAINTE”? 40% din posesorii de autovehicule nu achită TAXA rutieră și respectiv NU EFECTUEAZĂ revizia tehnică a unității de transport

„MITĂ ȘI ÎNAINTE”? 40% din posesorii de autovehicule nu achită TAXA rutieră și respectiv NU EFECTUEAZĂ revizia tehnică a unității de transport

Ratările Bugetelor locale de la evaziunea fiscală a posesorilor de automobile în anul 2020 vor fi de circa 500 milioane lei. Astfel, Primăriile și autoritățile raionale vor aloca pentru întreținerea și reparația drumurilor locale 750 milioane lei în loc de 1,2 miliarde...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 00:50

VIDEO / Opt moldoveni au deschis mai multe fabrici de țigări, în ITALIA. Poliția a confiscat de la ei țigarete de 12 milioane de euro

VIDEO / Opt moldoveni au deschis mai multe fabrici de țigări, în ITALIA. Poliția a confiscat de la ei țigarete de 12 milioane de euro

Opt cetăţeni ai Republicii Moldova au fost arestaţi în sudul Italiei, pentru fabricarea ţigărilor contrafăcute. Reținerea a avut loc în data de 20 februarie, în câteva locații din orașul Napoli, acolo unde suspecții îți desfășurau activitatea ilegală.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 22 Februarie 2020, ora: 00:46

Bulgaria ar putea să amâne până la vară planurile privind aderarea la ERM-2 (mecanismul ratelor de schimb - n. r.), o perioadă obligatorie de doi ani, înainte de adoptarea monedei euro, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2020, ora: 00:18

Chicu este supărat că oamenii prin teritoriu îi SPUN în față că MOLDOVA NU ARE VIITOR

Chicu este supărat că oamenii prin teritoriu îi SPUN în față că MOLDOVA NU ARE VIITOR

„E paradoxal, dar străinii, investitorii și partenerii noștri externi au mai multă încredere viitorul țării noastre decât noi. Mă doare să aud în teritoriu, de la pedagogi, că poporul ăsta nu mai are viitor, nu mai avem cu cine ne mândri. De parcă marele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2020, ora: 20:19

Secretarul de stat de la Ministerul de Externe de la Chișinău ignoră „politică echilibrată” a lui Dodon: Politica externă este îndreptată spre atingerea obiectivului de integrare europeană

Secretarul de stat de la Ministerul de Externe de la Chișinău ignoră „politică echilibrată” a lui Dodon: Politica externă este îndreptată spre atingerea obiectivului de integrare europeană

Tatiana Molcean: „Din ceea ce este în programul de care ne conducem, mă refer la programul de activitate al guvernului, din ceea ce este fixat în planul de activitate al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, nu aș spune că calendarul s-a schimbat la nivel...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2020, ora: 18:00

Daniel Ioniță: „În momentul de față nu suntem convinși că autoritățile de la Chișinău chiar sunt serioase în ceea ce privește parcursul european”

Daniel Ioniță: „În momentul de față nu suntem convinși că autoritățile de la Chișinău chiar sunt serioase în ceea ce privește parcursul european”

România nu este convinsă că autoritățile de la Chișinău sunt serioase în ceea ce privește parcursul european, declară ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. În cadrul emisiunii „Alternativa europeană” de la Radio Chișinău, diplomatul...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 21 Februarie 2020, ora: 16:33

Jizdan îi acuză pe cei din „Pro Moldova” că și-au schimbat comportamentul după ce Candu a vizitat Israelul

Jizdan îi acuză pe cei din „Pro Moldova” că și-au schimbat comportamentul după ce Candu a vizitat Israelul

Fostul ministru de Interne Alexandru Jizdan nu exclude că cei șase deputați au părăsit PDM în urma unei întrevederi cu Ilan Șor în Israel.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2020, ora: 15:25

Dezmembrarea PDM ia amploare! Mai mulți primari din raionul Rezina au părăsit partidul și susțin grupul „Pro Moldova”

Dezmembrarea PDM ia amploare! Mai mulți primari din raionul Rezina au părăsit partidul și susțin grupul „Pro Moldova”

Au părăsit PD pentru că nu-i mai reprezintă! Șase primari ai unor localități din raionul Rezina și vicepreședinta raionului, Aurelia Grigoriță, au anunțat că părăsesc rândurile Partidului Democrat din Moldova și susțin grupul parlamentar „Pro Moldova”.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)