Astăzi 6 Aprilie 2020, Luni - Ultima actualizare la ora 11:19
Abonamente

Actualitate 30 Decembrie 2019, ora 19:17

Boris Andros: „Franzeluţa” S.A. activează strict în baza regulilor economiei de piaţă şi aşa va fi şi în continuare

Marime Font

 În cadrul unui interviu acordat portalului www.curentul.md, Boris Andros, Directorul general al Combinatului de panificaţie „Franzeluţa” S.A., a vorbit despre rezultatele înregistrate de întreprindere în 2019, despre provocările din acest an, dar şi despre planurile din continuare.

 C: Dle Director, cu ce indicatori încheie „Franzeluţa” S.A. anul 2019?

B.A.: Orice sfârşit de an este încununat de un bilanţ, iar bilanţul privind indicii economici pe întreprindere pentru anul 2019 corespunde aşteptărilor noastre. Combinatul de panificaţie „Franzeluţa” S.A. a înregistrat o cifră de afaceri aproape similară cu cea a anilor precedenţi. Acest lucru ne dă un imbold de a menţine parcursul satisfăcător al activiţăţii şi ne motivează să parcurgem noi trepte ale ascensiunii.

C: Care au fost cele mai mari provocări cu care v-aţi confruntat în acest an?

B.A.: Dintotdeauna, provocările apar mereu în calea succesului, iar noi nu suntem o excepţie în acest sens. Cerinţele consumatorului, care sunt tot mai exigente, sunt pentru noi o provocare continuă. Aici ne referim la faptul că, în ultimul timp, oamenii pun accent sporit pe alimentaţia sănătoasă, funcţională şi echilibrată din punct de vedere caloric, dar şi pe materiile prime folosite la prepararea produselor. Este de menţionat că piaţa autohtonă întâmpină dificultăţi în privinţa acestei cerinţe, cauza fiind lipsa de ingrediente sută la sută naturale (arome, margarină, cereale integrale, fructe şi legume deshidratate ş.a). Noi, în pofida acestor impedimente, încercăm la maxim să ne respectăm consumatorii, ţinând cont de doleanţele lor şi oferindu-le produse calitative la preţuri accesibile. Totuşi, cea mai mare provocare cu care ne confruntăm în ultimii ani este concurenţa – factorul care trebuie mereu ţinut sub control şi diminuat prin păstrarea fidelităţii consumatorilor.

Loading...


C: În ce măsură s-a resimţit concurenţa în 2019 pe segmentul Dvs. de piaţă?

B.A.: Concurenţa ne afectează într-o măsură simţitoare. În aceste condiţii, noi conştientizăm că ne aflăm într-o permanentă competiţie, pe care încercăm cât de cât să o învingem. Aici mă refer la cei patru piloni de bază: menţinerea produsului calitativ, preţul competitiv, promovarea şi prezenţa de produs. Plus la acestea, suntem mereu stimulaţi să găsim cât mai multe oportunităţi de dezvoltare, de îmbunătăţire a proceselor tehnologice, de implementare a noilor produse pentru a nu dezamăgi consumatorul şi pentru a le păstra fidelitatea.

C: Cum a evoluat situaţia la capitolul export?

B.A.: Ca şi în anii precedenţi, situaţia la capitolul export este una stabilă, cu rezultate bune privind îndeplinirea planului de vânzări, cu 104.6% pentru anul 2019. Factorii care au dus la aceste performanţe sunt relaţiile de durată şi de încredere reciprocă între „Franzeluţa” S.A şi partenerii externi, conlucrarea sistematică, organizarea Forumului de întrunire a distribuitorilor externi, la care au participat distribuitori și reprezentanți ai rețelelor din Israel, SUA, Grecia şi Germania. Evenimentul respectiv s-a soldat cu reacţii pozitive, iar în consecinţă au fost observate majorări ale volumelor de vânzări, comparativ cu 2018, la distribuitorul din Israel cu 11,4 %, iar la partenerii din SUA – cu 8,5%.

Pe lângă aceste ţări, produsele cu brandul „Franzeluţa” pot fi comercializate în peste 15 ţări, atât în comerţul tradiţional, reţelele locale, cât şi în reţelele mari internaţionale.

Menţionăm şi faptul că în anul 2019, pe piaţa din România au fost lansate 3 tipuri de pâine de secară, care se bucură de succes în rândul consumatorilor. O altă performanţă a fost lansarea în încă cinci ţări, pe lângă cele existente, a napolitanelor glazurate. De asemenea, am debutat în ţările importatoare cu 3 tipuri de biscuiți de ovăz, 2 tipuri de urechiușe, 2 torturi congelate şi 4 tipuri de covrigei „Rings”.

C: Ce produse noi aţi lansat?

B.A.: Piaţa mereu cere diversitate şi inedit. Misiunea noastră este să urmărim şi să analizăm permanent cerinţele consumatorului, elaborând sistematic mai multe produse noi. În prima jumătate a anului ne-am ghidat de tendinţele în materie de produse pentru Candy Bar, fapt pentru care a fost elaborată o gamă de prăjituri savuroase, care sunt realizate la comandă. Dintre acestea, prăjiturile „Cartofiori” cu umplutură au fost lansate şi în magazinele specializate „Franzeluţa”, iar consumatorii le-au dat din start calificative înalte.

În exclusivitate pe piaţa autohtonă, „Franzeluţa” a lansat covrigeii „Rings” de dimensiune foarte mică. Am debutat cu patru gusturi deosebite, sută la sută naturali: condimentaţi, picanţi, sărăţei şi cu mac. Au la bază ulei de floarea soarelui şi numeroase condimente naturale.

Totodată, dezvoltând seria produselor de preparare rapidă a gustărilor, spre finele anului au fost lansate chiflele „Burger” – un trend actual al bucătăriei moderne. Suntem satisfăcuţi de rezultatele obţinute şi, cu siguranţă, nu ne vom opri aici.

C: Cum aţi reuşit să vă descurcaţi la capitolul achiziţia materiei prime?

B.A.: Noi punem accent pe materie primă de calitate, or aceasta defineşte şi calitatea produselor noastre. Niciodată nu acceptăm nici un fel de compromisuri când e vorba de calitate. Evident, că materia primă de calitate costă mai scump, iar în acest an am avut şi situaţii când, din motive obiective, preţul la unele materii prime a crescut. Ne-am străduit ca aceasta să nu afecteze consumatorul, şi am identificat resurse interne care ne-au permis să menţinem constante preţurile la produsele noastre, chiar dacă la materia primă au crescut.

C: Ce planuri aveţi pe termen scurt, mediu şi lung?

B.A.: La moment, se lucrează asupra planului strategic de dezvoltare pentru perioada 2020-2025, unde toate acţiunile vor fi incluse după o analiză minuţioasă asupra direcţiilor de dezvoltare.

În cel mai scurt timp, mai exact în prima jumătate a anului 2020, pregătim darea în exploatare a unei linii noi de producere a urechiuşelor, chiflelor de tip „Ciabatta”, precum şi a diverselor produse de tip snack, solicitate atât pe piaţa internă, cât şi cea externă. Totodată, tendinţa întreprinderii este de a automatiza unele etape tehnologice pentru excluderea lucrului manual şi mai planificăm renovarea unor linii de producere a turtelor dulci şi biscuiţilor zaharoşi.

De asemenea, din dorinţa de a fi tot mai aproape de consumator, extindem reţeaua de magazine specializate „Franzeluţa” şi în regiunile republicii. Un prim pas în această direcţie este deschiderea magazinului din or. Hânceşti şi tindem ca pe viitor să ne dezvoltăm şi mai mult în direcţia respectivă.

C: Ce aşteptări aveţi de la anul 2020?

B.A.: Ne dorim ca „Franzeluţa” S.A. să continue trendul ascendent pe care-l înregistrează de câţiva ani. Acest lucru cred că e important atât pentru noi şi pentru consumatorii noştri, cât şi pentru ţară, în general. Aici mă refer la faptul că „Franzeluţa” nu este o simplă întreprindere, ea contribuie la dezvoltarea economică a statului şi a devenit o carte de vizită a ţării noastre.

Cât despre indicatorii noştri interni şi prestaţia de piaţă, vreau să menţionez că întreprinderea „Franzeluţa” S.A. este o societate pe acţiuni, care activează strict în baza regulilor economiei de piaţă şi aşa va fi şi în continuare.

C: În prag de An nou, ce mesaj adresaţi colectivului, partenerilor şi consumatorilor?

B.A.: Cu ocazia frumoaselor sărbători de iarnă, ţin să adresez cele mai calde urări de bine tuturor consumatorilor, partenerilor şi colectivului întreprinderii „Franzeluţa” S.A. Vă doresc un an fericit, plin de succese, prosperitate şi aspiraţii înalte. Fie ca feeria Crăciunului şi Anului Nou să vă aducă căldură în suflete şi în casele dvs., iar bucuria, înţelepciunea şi generozitatea să vă călăuzească pe tot parcursul anului! Să aveţi multă putere de muncă, linişte în casă şi pâine gustoasă pe masă! La mulţi ani!

Cristina Pendea

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 11:19

Virgil Musta, medicul-erou din Timișoara, a reușit să țină piept coronavirusului. Specialistul recunoaște însă că a impus niște reguli care au fost urmate cu strictețe și astfel a reușit să protejeze și cadrele medicale, dar și pacienții.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 6 Aprilie 2020, ora: 10:54

Procesele globale împotriva Chinei pentru „încălcarea flagrantă” a reglementărilor internaționale în materie de sănătate în criza Coronavirus ar putea ajunge la cel puțin 3200 miliarde sterline

Procesele globale împotriva Chinei pentru „încălcarea flagrantă” a reglementărilor internaționale în materie de sănătate în criza Coronavirus ar putea ajunge la cel puțin 3200 miliarde sterline

Procesele globale împotriva Chinei pentru "încălcarea flagrantă” a reglementărilor internaționale în materie de sănătate în criza Coronavirus ar putea ajunge la cel puțin 3200 miliarde sterline (3936 miliarde USD) doar din țările G7, potrivit unui...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 10:48

Pacienții cu forme ușoare de COVID-19 ar putea fi tratați la domiciliu, pentru a scădea presiunea asupra medicilor din spitale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 10:07

De ce regimul Dodon&Chicu nu ANUNȚĂ OFICIAL care este tratamentul oferit pacienților infectați cu coronavirus

De ce regimul Dodon&Chicu nu ANUNȚĂ OFICIAL care este tratamentul oferit pacienților infectați cu coronavirus

În urmă cu două săptămâni, România a publicat în Monitorul Oficial așa numitul „Protocol de tratament al COVID-19”, în RM nu există nicio informație oficială despre ce fel de tratament primesc pacienții. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 09:25

NEWS ALERT / Numărul deceselor a ajuns la 17. Două persoane au murit în ultimele ore din cauza coronavirusului

NEWS ALERT /  Numărul deceselor a ajuns la 17. Două persoane au murit în ultimele ore din cauza coronavirusului

Ministra Viorica Dumbrăveanu a anunțat în cadrul unui briefing că în această noapte au fost înregistrate două cazuri noi de deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani și o femeie de 81 de ani. La fel, au fost anunțate alte șapte persoane...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 08:54

Un preot a fost AMENDAT pentru că a slujit în Biserică alături de FAMILIA sa

Un preot a fost AMENDAT pentru că a slujit în Biserică alături de FAMILIA sa

Preotul Ghenadie Pereteatcu din satul Baxani, raionul Soroca a slujit astăzi în biserică doar cu membrii familiei sale. Pentru asta a fost sancționat de poliție cu o amendă de zeci de mii de lei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 08:36

VEȘTI BUNE / Numărul de cazuri NOI de coronavirus la nivel mondial scade pentru a 2-a zi consecutiv

VEȘTI BUNE / Numărul de cazuri NOI de coronavirus la nivel mondial scade pentru a 2-a zi consecutiv

După ce numărul de persoane depistate într-o singură zi a ajuns la 101 mii pe data 3 aprilie, pentru a doua zi la rând acest număr este în scădere.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 07:59

Starețul Mănăstirii Lavra Pecerska din Kiev a fost infectat cu coronavirus

Starețul Mănăstirii Lavra Pecerska din Kiev a fost infectat cu coronavirus

Anterior, acesta îi îndemna pe enoriași să vină la slujbe 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 07:54

Guvernul Chicu cumpără scuturi de protecție pentru medici la un preț de TREI ori mai MARE decât cel de pe piață (DOC)

Guvernul Chicu cumpără scuturi de protecție pentru medici la un preț de TREI ori mai MARE decât cel de pe piață (DOC)

„Îndreptar de la Guvernul RM “Cum să furi pe timp de pandemie”.Cazul scuturilor de protecție. Mai multe argumente. Evident (și) pentru procurori. Mai târziu”, scrie ex-deputatul Valeriu Munteanu.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 6 Aprilie 2020, ora: 07:12

opinie Viorica Dumbrăveanu manipulează opinia publică - Valeriu Pripa s-ar fi infectat de la soția sa, nu în Marea Britanie

Viorica Dumbrăveanu manipulează opinia publică - Valeriu Pripa s-ar fi infectat de la soția sa, nu în Marea Britanie

„Ministerul Sănătății, prin persoana dnei ministru Viorica Dumbrăveanu manipulează opinia publică prin difuzarea informației precum că medicul decedat astăzi ar fi fost recent în Marea Britanie, făcând aluzie că de acolo ar fi venit infectat„, scrie pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 07:07

ALERTĂ DE ȘOVINISM / Alexandru Muravschi, NTV-ul și CIFRELE reale ale „rivalității” Rusia vs SUA

ALERTĂ DE ȘOVINISM / Alexandru Muravschi, NTV-ul și CIFRELE reale ale „rivalității” Rusia vs SUA

 „În lume, acume xistă doi poli - SUA și Rusia”, notează portalul apropiat de PSRM, noi.md, citândul pe Alexandru Muravschi care a lucrat în Ministerul Economiei pe vremea lui Lucinschi.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 6 Aprilie 2020, ora: 06:38

Boris Johnson a fost internat în pentru că „continuă să aibă simptome persistente de coronavirus”

Boris Johnson a fost internat în pentru că „continuă să aibă simptome persistente de coronavirus”

Premierul Boris Johnson a fost internat în spital, unde va şi rămâne peste noapte, pentru noi investigaţii, la 10 zile după ce a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, au precizat oficiali din Downing Street.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 6 Aprilie 2020, ora: 06:08

O femelă de tigru malaezian de la grădina zoologică din Bronx, testată pozitiv cu coronavirus

O femelă de tigru malaezian de la grădina zoologică din Bronx, testată pozitiv cu coronavirus

O femelă de tigru malaezian de la grădina zoologică din Bronx a fost testată pozitiv cu coronavirus, anunţă BBC.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 05:54

OPINIE / Nu e corect! Bugetarii sunt “IMUNI” la Covid-19 şi mediul privat sângerează. Asta e SOLIDARITATE?

OPINIE / Nu e corect! Bugetarii sunt “IMUNI” la Covid-19 şi mediul privat sângerează. Asta e SOLIDARITATE?

Nu mai merge asa! Am zis sa nu ma grabesc sa scriu despre subiectul asta, ca cine stie... Dar, ziua adevarului a sosit.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 6 Aprilie 2020, ora: 02:13

Medicul echipei Reims, Bernard Gonzalez, s-a sinucis la vârsta de 60 de ani, el menţionând într-o scrisoare de adio că a fost testat pozitiv cu coronavirus, relatează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Chișinău 6 Aprilie 2020, ora: 00:46

Primarul Ion Ceban OBLIGĂ toate magazinele din Chișinău să măsoare temperatura clienților și angajaților (DOC)

Primarul Ion Ceban OBLIGĂ toate magazinele din Chișinău să măsoare temperatura clienților și angajaților (DOC)

Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a decis ca toate hipermarketurile, supermarketurile și magazinele de cartier să verifice ce temperatură au clienții și angajații săi.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 6 Aprilie 2020, ora: 00:38

Horoscopul zilei de azi, LUNI 6 APRILIE 2020. Confuzie dar și soluții practice!

Horoscopul zilei de azi, LUNI 6 APRILIE 2020. Confuzie dar și soluții practice!

 Iata horoscopul zilei de azi LUNI 6 APRILIE 2020 ; incepe saptamana cu SuperLuna plina roz in Balanta insa pana atunci azi Luna este in Fecioara si este o zi in care sa ne ocupam de detalii de zi cu zi, sa analizam situatii si sa venim cu solutii practice. Cu Marte pregatit sa fie in...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 6 Aprilie 2020, ora: 00:33 de Ana Gherciu

CHIȘINĂU /// Povestea clădirii în care s-a făcut Unirea Din editia print

Construită inițial pentru a fi sediul Liceului nr. 3 de băieți „Alexandru Donici” în anii 1902-1905, clădirea de pe strada Alexei Mateevici 111 urma să aibă o însemnătate istorică de neprețuit. Într-una din sălile imobilului, la 27 martie 1918, Sfatul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 00:28

Dodon vrea ca toți politicienii să tacă din gură, cu toate că el apare ZILNIC la TV și ne povestește cum „trece coronavirusu”

Dodon vrea ca toți politicienii să tacă din gură, cu toate că el apare ZILNIC la TV și ne povestește cum „trece coronavirusu”

Socialistul Dodon a chemat politicienii la un armistițiu politic, iar toată atenția să fie îndreptată spre identificarea soluțiilor ce se impun în lupta cu COVID-19, cu toate că acesta n-are nicio atribuție legală în problema dată.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Aprilie 2020, ora: 00:13

Separarea Bisericii de Stat? Dodon: Vom decide ÎMPREUNĂ cu Mitropolia Moldovei ce vom face de Paște

Separarea Bisericii de Stat? Dodon: Vom decide ÎMPREUNĂ cu Mitropolia Moldovei ce vom face de Paște

Igor Dodon anunță că va decide ÎMPREUNĂ cu Mitropolia Moldovei cum vor „avea loc aceste sărbători”, deși toate sursele oficiale indică că vârful răspândirii coronavirusului va avea loc exact de Paște.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Aprilie 2020, ora: 20:03

Coronavirus Italia: Bilanțul zilnic al deceselor, la cel mai mic nivel din ultimele două săptămâni

Coronavirus Italia: Bilanțul zilnic al deceselor, la cel mai mic nivel din ultimele două săptămâni

Numărul deceselor din cauza coronavirusului înregistrate oficial în ultimele 24 de ore în Italia a fost de 525, cel mai scăzut bilanț zilnic de mai bine de două săptămâni, a anunțat duminică Agenția italiană pentru Protecţie Civilă, citată de AFP.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)