Actualitate

Boris Johnson se întâlneşte cu Emmanuel Macron şi Angela Merkel pentru a discuta despre Brexit înainte de summitul G7

 Boris Johnson ”probabil” că vine săptămâna viitoare la Paris să se întâlnească cu Emmanuel Macron, a declarat pentru AFP o sursă diplomatică franceză, fără să precizeze data.

O întâlnire între Johnson şi Angela Merkel, la Berlin, este de asemenea ”prevăzută foarte curând”, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Cancelariei.

”Cancelarul şi noul premier Boris Johnson au discutat deja o dată la telefon. Însă se aşeze la masă pentru a discuta despre Brexit şi alte subiecte europene (…) este bineînţeles util”, a comentat el.

Guvernul Johnson se declară hotărât să părăsească Uniunea Europeană (UE) la 31 octombrie, indiferent dacă reuşeşte sau nu să renegocieze acordul încheiat de predecesoarea sa Theresa May cu UE.

La sfârşitul lui iulie, Bruxellesul i-a respins cererea de a renegocia un nou acord al Brexitului.

Preşedintele american Donald Trump, care îşi afişează apropierea cu noul lider britanic, s-a declarat joi optimist cu privire la încheierea unui ”fantastic şi mare acord comercial cu Regatul Unit” după ieşirea acestuia din UE la 31 octombrie.

Ei se întâlnesc toţi, weekendul viitor, la summitul G7, la Biarritz, în sud-vestul Franţei, cu alţi conducători din state din grup.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *