Internațional

Boris Johnson spune că medicii care l-au îngrijit aveau un plan dacă ar fi murit din cauza coronavirusului

"A fost un moment foarte greu, nu voi nega acest lucru. Aveau o strategie să facă asta potrivit unui scenariu de tipul +moartea lui Stalin+.Nu eram într-o situaţie foarte bună şi ştiu că erau în vigoare planuri de urgenţă. Medicii făcuseră tot felul de pregătiri pentru ce trebuiau să facă dacă lucrurile luau o întorsătură proastă", a afirmat Johnson, într-un prim interviu cu detalii despre starea sa.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a anunţat la 27 martie că a contractat maladia COVID-19, precizând că prezintă doar simptome uşoare. În 5 aprilie, el a fost transportat la spital pentru a efectua preventiv o serie de analize, dar, în 24 de ore, a fost transferat în secţia de terapie intensivă.

Liderul Partidului Conservator a petrecut trei zile sub asistenţă respiratorie, subliniind la ieşirea din spital, la 12 aprilie, că lupta sa împotriva coronaviruslui "ar fi putut merge în cele două sensuri". El a precizat că nu s-a gândit în niciun moment că va muri, subliniind însă că se enerva că nu se vedea o îmbunătăţire.

Johnson a subliniat că a devenit conştient de gravitatea situaţiei atunci când medicii au intenţionat să îl intubeze pentru a-l plasa sub ventilator medical.

Luni, Boris Johnson a revenit la muncă, iar după două zile mai târziu logodnica sa a dat naştere unui băieţel, numit Wilfred Lawrie Nicholas, ultimul nume fiind ales în onoarea celor doi medici de la terapie intensivă care l-au îngrijit, Nick Price şi Nick Hart.

Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore 621 de decese cauzate de coronavirus, astfel că totalul a ajuns la 28.131 de victime ale Covid-19 în Regatul Unit.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *