Actualitate

Breaking. A început războiul! Israel a dat drumul la atacuri! Au căzut primele rachete

Apărarea antiaeriană a Siriei a tras duminică seară asupra unor rachete israeliene şi a doborât unul dintre „obiective” la periferia Damascului, a informat agenţia oficială Sana, scrie AFP, citat de Agerpres.

„Apărarea antiaeriană siriană a deschis focul asupra unor rachete ostile provenind din teritoriile ocupate (Israel)”, a transmis Sana, precizând că „unul dintre obiectivele ostile” a căzut „în regiunea Aqraba, la periferia Damascului”.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie şi dispunând de o vastă reţea de surse în Siria, trei explozii au fost auzite la periferia Damascului, după tiruri având ca ţintă „poziţii ale regimului sirian şi iraniene”.

OSDO nu a fost în măsură să ofere mai multe detalii.

De la începutul războiului din Siria în 2011, armata israeliană a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian împotriva unor ţinte iraniene şi ale miliţiilor pro-Teheran, doi aliaţi ai regimului condus de Bashar Al-Assad.

La 20 noiembrie, armata israeliană a revendicat o serie de lovituri aeriene de „mare amploare” împotriva unor poziţii ale regimului sirian şi forţelor iraniene Al-Qods, omorând 21 de luptători, dintre care 16 străini, şi doi civili, potrivit OSDO.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *