Actualitate

Brexitul va fi amânat din nou, este de părere eurodeputatul britanic Nigel Farage

Numit de susţinătorii săi ”naşul Brexitului”, Farage a spus că ieşirea ţării sale din blocul comunitar, prevăzută pentru 31 octombrie, este pusă sub semnul întrebării întrucât elita politică de la Londra complotează cu Uniunea Europeană să trădeze rezultatul referendumului din iunie 2016, când aproximativ 52% dintre britanici au votat pentru părăsirea UE.

Fondatorul şi fostul lider al Partidului pentru Independenţa Regatului Unit (UKIP) a adăugat că premierul Boris Johnson riscă să distrugă Partidul Conservator pentru că încearcă să revitalizeze acordul eşuat al fostei şefe a guvernului britanic Theresa May. Acest acord a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

”La summitul UE din 17-18 octombrie va fi o ofertă din partea Uniunii Europene şi Boris o va readuce înainte de 31 octombrie în parlament unde, presupun eu, nu va reuşi să treacă”, a declarat actualul lider al Partidului Brexit, într-un interviu acordat Reuters.

”Aşadar, nu vom ieşi (din Uniunea Europeană) la 31 octombrie şi apoi ne vom afla cu adevărat în ape necunoscute – nu ştiu dacă parlamentul impune un al doilea referendum sau vom avea alegeri generale”, a subliniat Nigel Farage.

La referendumul din 2016, 51,9% dintre alegătorii din Regatul Unit (17,4 milioane de persoane) s-au pronunţat pentru ieşirea ţării din UE, în timp ce 48,1% (16,1 milioane de persoane) au votat pentru rămânerea în blocul comunitar.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *