Politică

Bumacov: Fructele moldoveneşti vor cuceri piaţa europeană

Bumacov susţine că gustul specific al fructelor moldoveneşti se deosebeşte cu mult de cel al fructelor produse în Uniunea Europeană şi consumatorii de acolo deja au început să aprecieze acest lucru. „Ne rămâne doar să ne concentrăm asupra ambalării şi sortării. Europenilor le place marfa frumos ambalată. Din păcate, producătorii moldoveni nu au acordat atenţie acestor lucruri, deoarece piaţa rusă a absorbit pe parcursul a mai multor ani producţia noastră datorită calităţilor gustative. Nu i-a interesat ambalajul şi producătorii noştri s-au obişnuit cu acest lucru”, a precizat Bumacov.

Ministrul agriculturii a mai spus că, deşi a fost foarte complicat, totuşi, s-a reuşit să se exporte o bună parte din fructele moldoveneşti pe piaţa europeană, în special, în România. „Federaţia Rusă nu ne-a pus interdicţie pentru struguri. Dar s-au exportat mai mulţi struguri pe piaţa din Vest. Cred că producătorii noştri au început să înţeleagă care sunt beneficiile exporturilor pe piaţa europeană”, a adăugat Bumacov.

Vasile Bumacov crede că cotele la importul d e fructe moldoveneşti stabilite miercuri de către UE vor fi atinse repede, după care vor fi majorate. „Dacă demonstrăm că avem capacităţi, atunci se va discuta asupra majorării cotelor. Europenii nu se tem de noi. Ei doresc marfă calitativă. Şi noi trebuie să le oferim o astfel de marfă”, a conchis Vasile Bumacov.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *